Cejlonski cimet (organski proizvod) 50 g

Šifra: 3833004

 

213,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Sanaterra
Zemlja porekla: Šri Lanka
Pakovanje: 50 g

Organski cejlonski cimet u prahu za razliku od kineskog cimeta - kasije, koja je mnogo više zastupljena na svetskom tržištu, ne sadrži supstancu kumarin.

• sastojci:
100% organski cejlonski cimet u prahu.
Alergeni: ne sadrži alergene.

 • energetska i hranljive vrednosti (za 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost  1043 kj/247 kcal
Ugljeni hidrati  50.59 g, proteini 3.99 g,  ukupne masti 1.24 g, holesterol 0 g.


• svojstva:
Organski cejlonski cimet u prahu za razliku od kineskog cimeta koji je mnogo više zastupljen na svetskom tržištu ne sadrži supstancu kumarin, kojom više obiluje kineski cimet. Ove dve vrste cimeta se razlikuju po boji i po aromi.Organski cejlonski cimet (lat. Cinnamomum zeylanicum nees) je jedini pravi cejlonski cimet. Izuzetno je redak na našem tržištu, pošto je mnogo više zastupljeniji kineski cimet. Za razliku od kineskog cimeta (lat. Cinnamomum cassia) koji raste u Kini i Indoneziji, ovaj cimet dolazi direktno sa podneblja Šri Lanke (Cejlona). Ono što je najbitnije jeste da ne sadrži supstancu kumarin, a kojom inače obiluje kineski cimet. Inače, kumarin kod preteranog konzumiranja može da ošteti jetru i bubrege. Ove dve vrste cimeta se razlikuju kako po boji (cejlonski cimet je braonkast, dok je kineski crvenkast), tako i po aromi (cejlonski je mnogo suptilniji, aromatičniji, dok je kineski oštrije arome).

Lekovitost cejlonskog cimeta:
- bogat antioksidansima i fenolima - nezamenjivi borci u borbi protiv infekcija
- smanjuje nivo šećera u krvi - konzumiranje do 6 g dnevno smanjuje nivo glukoze, triglicerida i štetnog LDL holesterola
- čisti krv i podstiče cirkulaciju, smanjenje krvnog pritiska
- pospešuje moždane aktivnosti i poboljšava pamćenje
- ubrzava metabolizam, poboljšava probavu

pakovanje od 50 g
zemlja porekla: Šri Lanka

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.