• svojstva:
Kari poseduje protivupalna svojstva, dobar je antioksidant, sprečava nastanak Alchajmerove bolesti. Antoksidanti štite neurone i pomažu onima koji imaju umerenu demenciju da očuvaju svoje kognitivne funkcije. ”Čak i mala količina karija utiče na poboljšanje kognitivnih sposobnosti“ (smatra naučnik Ce Pin).
•način primene:
Upotreba: Najčešće se upotrebljava za jela od pirinča, mesnih jela i u sosevima. Koristi se za proizvodnju senfa i Worchester sosa.
Alergen info: Mogući tragovi lista celera i slačice.
•za one koji žele da znaju više:
Kari je indijska mešavina začina popularna u celom svetu. Tamno žute boje je, karakterističnog mirisa i pikantnog ukusa. Glavni sastojak je tamno žuti prah ,,žutog korena'' - kurkume.
Koren kurkume se kuva, suši, oguli mu se koža, zatim se melje u prah. Pored kurkume u sastav karija ulaze još i: kardamon, korijander, paprika ili čili paprika, kim, muskat, klinčići, biber, cimet.
U Indiji domaćice pripremaju same ovaj začin prema ukusima članova porodice, na zapadu ovaj začin dobijamo gotov. Kari može imati brojne varijacije, može biti blaži ili ljući. U radnjama se najčešće nalaze blage varijante ovog začina.
pakovanje od 20 g
zemlja porekla sirovine: Indija
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.