Granumov kikiriki puter se pravi od čistog kikirikija, bez hidrogenizovanih masti i šećera, inače čestih dodataka ovom namazu. Prirodno ne sadrže holesterol, gluten ni kazein. Postan proizvod.
•sastojci:
Kikiriki 98 %, devičansko bundevino ulje 1.5 %, morska so 0.5 %.
Nezasićene masne kiseline pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja.
Minerali: magnezijum, mangan, fosfor, selen.
Vitamini: E (moćan antioksidant), B3.
Alergen info: Može sadržati koštunjavo voće i susam u tragovima.
•energetske i nutritivne vrednosti (za 100 g):
Energetske vrednosti 2715kJ/654kcal.
Masti 52.3 g od toga zasićene masne kiseline 9.46 g, ugljeni hidrati 17.6 g od toga šećeri 8.66 g, proteini 28.3 g, so 0.128 g.
•svojstva:
Ovaj neizbežan proizvod na mnogim trpezama širom sveta zbog svog delikatesnog ukusa i zdravstvenih prednosti polako osvaja i naše potrošače. Ovaj kikiriki puter se pravi od čistog kikirikija, bez hidrogenizovanih masti i šećera, inače čestih dodataka ovom namazu. Sadrži nezasićene masne kiseline, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Od minerala je bogat magnezijumom, manganom, fosforom, selenom, te vitaminima E (moćan antioksidant) i B3.
•način primene:
Osim toga što se koristi kao namaz, kikiriki puter nalazi široku primenu u pripremanju raznih slatkih i slanih poslastica gde često može da zameni margarin i puter, kao i umaka i preliva.
•recept:
Božićni medenjaci sa kikiriki puterom
Sastojci: 2 kašikice kokosovog šećera, 200 g Granum kikiriki putera, 100 g Granum bademovog putera, 1 jaje, 80 g Granum kokosovog proteina.
pakovanje od 170 g
zemlja porekla: Srbija