Taan - susamov maslac 360 g

Šifra: 2207008

 

430,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Macrobiotic Prom
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 360 g
Taan (tahini, tahan) - susamov maslac. Posno. Vegansko. 100% susam. Dovoljno kalcijuma za celu porodicu.

 

• sastojci:

Susam 100 %

 

• energetska i hranljive vrednosti (100 g):

Proteini 18%, masti 50%, ugljeni hidrati 24%.

 

• svojstva:

Dobijen ,,hladnim'' mlevenjem susama bez hemijskih dodataka. Proizvod ne sadrži emulgatore, te je moguće izdvajanje sopstvenog ulja na površini. U tom slučaju, samo promešajte pre upotrebe.

Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. Pored kalcijuma sadrži i dosta  gvožđa, vitamina B3, E, ali  i proteina. Od svih semenki susam sadrži najveći nivo fitosterola. Fitosteroli su su sastojci koji imaju hemijsku strukturu sličnu holesterolu. Zahvaljujući fitosterolima redovno uzimanje susama redukuje ukupan nivo holesterola ali i smanjuje rizik od određenih vrsta kancera.
Uljana pasta od susama taan ili tahini čini osnovu za pravljenje humusa, izuzetno ukusnog namaza od nauta. Kao i ostali namazi iz ove grupe koristi se za pripremu preliva, sosova, poslastica...

pakovanje od 360 g
zemlja porekla: Srbija
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR