Mungo pasulj (organski proizvod)

Šifra: 4516008

 

893,00 RSD
- +
Vaša cena: 89.30RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Roba na merenje
Zemlja porekla: Kina
Pakovanje: 1 kg

Roba na merenje.


•sastojci:
Mungo pasulj iz organske proizvodnje.

•svojstva:

Mungo pasulj je mali, tvrd, zeleni pasulj, od koga se lako mogu napraviti klice. Mungo se lako i brzo kuva i veoma je hranljiv, vrlo je dobar izvor visokovrednih proteina koji sadrže gotovo sve bitne aminokiseline, priprema se u obliku pirea i kaša. U ishrani je dozvoljen dijabetičarima, a zbog sadržaja folne kiseline preporučuje se i trudnicama za normalan rast i razvoj ploda.
Veoma hranljiva mahunarka. Jača srce i tanko crevo, a utiče i na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

•način pripreme:
Kuvati bez prethodnog potapanja, sa morskim algama. Soliti tek kada je pasulj skuvan.

•recept:
Čorba od prosa i mungo pasulja
Potrebno za čorbu: proso, mungo pasulj (ne potapa se preko noći), šargarepa, i, na primer pohovan karfiol ili, zdravija varijanta, karfiol kuvan na pari.
Kuvati u litar vode proso i mungo pasulj, dovoljno je tidesetak minuta i sve je već skuvano. U toku kuvanja dodati so. Kada je čorba gotova narendati sirovu šargarepu i služiti sa nekoliko cvetova pohovanog karfiola.

•za one koji žele da znaju više:
Ovaj proizvod nosi oznaku ,garantovano biološki uzgoj'. Ukoliko želite da saznate šta je to biološki uzgoj kliknite ovde.


• podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod. 
Broj potvrde: P-362/13-18-11
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.


zemlja porekla: Kina
zemlja uvoza: Holandija
napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varir

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR