Oljušteni ovas (organski proizvod)

Šifra: 4514005

 

462,00 RSD
- +
Vaša cena: 46.20RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Roba na merenje
Zemlja porekla: Nemačka
Pakovanje: 1 kg

Roba na merenje.


• sastojci:
Oljušteni ovas iz organske proizvodnje.


•hranljiva i energetska vrednost (za 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost: 389 kcal
Masti 7gr (od čega zasićene masti 1 gr), holesterol 0 gr, natrijum 2 mg, ugljeni hidrati 66 gr (od čega dijetetska vlakna 11 gr), proteini 17 gr.
Gvožđe 26% DPV, kalcijum 5% DPV.
*DPV - dnevne preporučene vrednosti.

• svojstva:
Ovas je odličan izvor dijetetskih vlakana. Vlakna sadrže deo nesvarljivih i deo svarljivih satojaka. Jedan od sastojaka koje digestivni organi mogu svariti je beta-glukan, jedinstveni prirodni polisaharid, koji ima sposobnost da poboljša odbrambenu, imunološku  reakciju organizma na viruse, bakterije i parazite a utiče  i na smanjenje lošeg holesterola u krvi. Ovas je takođe jedan od najboljih izvora tokotrijenola koji uz tokoferole formiraju vitamin E. Tokotrijenoli takođe inhibiraju sintezu holesterola i tako utiču na njegovo snižavanje.  Visok holesterol utiče na mnoga kardiovasularna oboljenja. Ovas ima najbolje dejstvo na snižavanje holesterola kada je deo ishrane sa malo masti i dosta dijetetskih vlakana, uz fizičku aktivnost.

Kontorolisanje nivoa glukoze i insulina u krvi je od suštinske važnosti za prevenciju dijabetesa. Beta-glukan iz ovsa usporava povišavanje nivoa glukoze u krvi nakon obroka i odlaže, usporava nejgov pad na nivo pre unosa hrane, tako što produžava apsorpciju ugljenih hidrata u krvi. Na ovaj način se izbegavaju nagli skokovi i padovi nivoa šećera u krvi.
Pokušajte da uvedete jednu šolju ovsa ili ovsenih pahuljica dnevno.


podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj sertifikata: P-362/13-18-11
Kontrolna sertifikaciona organizacija: Organic control system
Kliknite ovde ukoliko želite da znate više o tome šta je to organska proizvodnja.


zemlja porekla: Nemačka
zemlja uvoza: Holandija
napomena: Trudimo se da redovno ažuriramo podatke na sajtu, ali napominjemo da se za pojedinačne artikle robe na merenje dobavljači i zemlje porekla veoma često menjaju, pa podaci na sajtu možda neće uvek odgovarati realnom stanju. Nastojimo da sam kvalitet namirnica bude uvek što bolji i da ne varira.
 

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR