Oljušteni ovas (organski proizvod) 500 g

Šifra: 4514007

 

244,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Bio Špajz
Zemlja porekla: Holandija
Pakovanje: 500 g

Nastojte da u ishranu uvedete jednu šolju ovsa ili ovsenih pahuljica dnevno.


•hranljiva i energetska vrednost (za 100 gr proizvoda):
Energetska vrednost: 389 kcal
Masti 7gr (od čega zasićene masti 1 gr), holesterol 0 gr, natrijum 2 mg, ugljeni hidrati 66 gr (od čega dijetetska vlakna 11 gr), proteini 17 gr.
Gvožđe 26% DPV, kalcijum 5% DPV.
*DPV - dnevne preporučene vrednosti.

• svojstva:
Ovas je odličan izvor dijetetskih vlakana. Vlakna sadrže deo nesvarljivih i deo svarljivih satojaka. Jedan od sastojaka koje digestivni organi mogu svariti je beta-glukan, jedinstveni prirodni polisaharid, koji ima sposobnost da poboljša odbrambenu, imunološku  reakciju organizma na viruse, bakterije i parazite a utiče  i na smanjenje lošeg holesterola u krvi. Ovas je takođe jedan od najboljih izvora tokotrijenola koji uz tokoferole formiraju vitamin E. Tokotrijenoli takođe inhibiraju sintezu holesterola i tako utiču na njegovo snižavanje.  Visok holesterol utiče na mnoga kardiovasularna oboljenja. Ovas ima najbolje dejstvo na snižavanje holesterola kada je deo ishrane sa malo masti i dosta dijetetskih vlakana, uz fizičku aktivnost.
Kontorolisanje nivoa glukoze i insulina u krvi je od suštinske važnosti za prevenciju dijabetesa. Beta-glukan iz ovsa usporava povišavanje nivoa glukoze u krvi nakon obroka i odlaže, usporava nejgov pad na nivo pre unosa hrane, tako što produžava apsorpciju ugljenih hidrata u krvi. Na ovaj način se izbegavaju nagli skokovi i padovi nivoa šećera u krvi. 


• način pripreme:
100 g opranog i oljuštenog ovsa staviti u sud, dodati 0.5 l vode. Kuvati 15-20 minuta, ali paziti da se zrna ne raskuvaju.


podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj sertifikata: P-362/13-18-11
Kontrolna sertifikaciona organizacija: Organic control system
Kliknite ovde ukoliko želite da znate više o tome šta je to organska proizvodnja.


pakovanje od 500 g
Uvezeno iz: Holandija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR