• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Oljušteni ovas (organski proizvod)
    Šifra: 4514005

    Oljušteni ovas (organski proizvod)

    540 RSDkg

    +
    Robna marka: Zemlja porekla: Nemačka Pakovanje:

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    389
    energetska Vrednost KJ
    --
    masti
    7g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    1g
    ugljeni hidrati
    66g
    - šećeri
    --
    vlakna
    11g
    proteini
    17g

    svojstva

    Ovas je odličan izvor dijetetskih vlakana. Vlakna sadrže deo nesvarljivih i deo svarljivih satojaka. Jedan od sastojaka koje digestivni organi mogu svariti je beta-glukan, jedinstveni prirodni polisaharid, koji ima sposobnost da poboljša odbrambenu, imunološku  reakciju organizma na viruse, bakterije i parazite a utiče  i na smanjenje lošeg holesterola u krvi. Ovas je takođe jedan od najboljih izvora tokotrijenola koji uz tokoferole formiraju vitamin E. Tokotrijenoli takođe inhibiraju sintezu holesterola i tako utiču na njegovo snižavanje.  Visok holesterol utiče na mnoga kardiovasularna oboljenja. Ovas ima najbolje dejstvo na snižavanje holesterola kada je deo ishrane sa malo masti i dosta dijetetskih vlakana, uz fizičku aktivnost.

    Kontorolisanje nivoa glukoze i insulina u krvi je od suštinske važnosti za prevenciju dijabetesa. Beta-glukan iz ovsa usporava povišavanje nivoa glukoze u krvi nakon obroka i odlaže, usporava nejgov pad na nivo pre unosa hrane, tako što produžava apsorpciju ugljenih hidrata u krvi. Na ovaj način se izbegavaju nagli skokovi i padovi nivoa šećera u krvi.
    Pokušajte da uvedete jednu šolju ovsa ili ovsenih pahuljica dnevno.

    Holesterol 0 g, natrijum 2 mg, gvožđe 26% DPV, kalcijum 5% DPV.
    *DPV - dnevne preporučene vrednosti.

    sastojci

    Oljušteni ovas iz organske proizvodnje.

    Online kupovina

    Ostale stranice

      Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021