sastojci

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 5 šolja vode
  • prstohvat soli
  • 1/4 štapića vanile
  • malo smeđeg šećera ili slada
Prepare Time do 15 minuta

Ovseno mleko, kao i pirinčano ili sojino ili bademovo mleko, odlična su zamena za kravlje mleko. Blagog su i prijatnog ukusa a sadrže brojne dragocene hranljive sastojke. Možete ih koristiti kao napitak ili ih dodavati u razna jela i poslastice.

• sastojci:
1 šolja ovsenih pahuljica, 5 šolja vode, prstohvat soli, 1/4 štapića vanile, malo smeđeg šećera ili slada.    

• način pripreme:
Šolju ovsenih pahuljica i prstohvat soli preliti sa dve šolje vode (na par sati). Nakon natapanja, sve izmiksati te dodati preostale tri šolje vode i, po želji, malo šećera ili slada, i još par trenutaka miksati.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.