Pasulj crveni (organski proizvod) 200 g

Šifra: 4509008

 

161,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Robna marka: Bio Špajz
Zemlja porekla: Holandija
Pakovanje: 200 g

Crveni pasulj jača srce i tanko crevo i utiče na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

• energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 1334kJ/317kcal.
Masti 1.5 g, od kojih zasićene masne kiseline 0.2 g, ugljeni hidrati 40 g, od kojih šećeri 1.2 g, proteini 24.2 g, so 0 g, vlakna 23.4 g.


• svojstva:
Crveni pasulj je veoma hranljiv. Odličan je izvor proteina, a siromašan je kalorijama, mastima i natrijumom. Dok se klijanjem poveđava količina vitamina u pasulju, pogotovo vitamina E i C, sušenjem pasulj ne gubi svoje kranljive sastojke.
Pasulj ne sadrži gluten tako da ga mogu koristiti oboleli od celijakalije.
Stručnjaci iz područja nutricionizma i medicine preporučuju što više dijetetskih vlakana u ishrani, pri čemu je pasulj odličan izbor. Vlakna podstiču i održavaju pravilnu probavu i sprečavaju opstipaciju (zatvor), pa su pomoć i prevencija kod lečenja hemoroida, divertikuloze, sindroma iritabilnog kolona, raka debelog creve, kao što i održava zdravu crevnu mikrofloru, koja je preduslov za snažan imunitet. Pored pozitivnog uticaja na crevni sistem, pasulj smanjuje nivo holesterola u krvi i psrečava razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema (prema jednoj studiji rizik opada i za 82%).
Takođe u sebi sadrži glukohinin (jedinjenje slično insulinu), pa tako smanjuje nivo šećera u krvi.
Pasulj ima povoljno delovanje i na mentalni zdravlje preko vitamina tiamina koji učestvuje u proizvodnji energija i sintezi acetilholina, čiji nedostatak utiče na pojavu mentalnih bolesti koje se javljaju starenjem, poput senilnosti i Alchajmerove bolesti.

•način pripreme:
Potopiti osam sati, kuvati sa morskim algama i soliti na kraju.

recept: Topla salata
sastojci:  200 gr crvenog pasulja (skuvanog ili iz konzerve), 300 gr šampinjona, 150gr crvenog luka, po ukusu so, biber i začini, malo ulja, 1 čen belog luka
Staviti crveni pasulj na nekoliko sati u hladnu vodu, a zatim ga skuvati i ohladiti. Luk i šampinjone sitno iseckati, pa zatim pržiti luk do zlatne boje, dodati šampinjone i pržiti dok ne izađe sav sok. Sjediniti pasulj, luk, šampinjone, začine i beli luk. Servirati sa peršunom. PRIJATNO!!!


podaci o organskom sertifikatu:
Ovo je organski sertifikovan proizvod.
Broj potvrde: P-362/13-18-11
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System
Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.

pakovanje od 200 g
uvezeno iz: Holandija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR

Pitanja & Odgovori korisnika

Nije postavljeni nijedno pitanje!

Pitanje će biti vidljivo nakon moderacije