Sastojci

  • 2 šolje prosa,
  • 2 šolje bundeve sečene na kockice,
  • 1.5 do 1.75 šolje izvorske vode,
  • dva prstohvata morske soli.
Prepare Time od 15 do 30 minuta
Oprati proso i propržiti ga na suvom tiganju, sve dok ne dobije zlanu boju. Bundevu operite i nasecite na kockice. Proso i bundevu stavite u ekspres-lonac, dodajte morsku so i vodu, poklopite i stavite na vatru. Kad počne da šišti kuvajte iznad štitnika za plamen 15 do 20 minuta.
Uklonite lonac sa ringle i pustite da pritisak padne. Prespite u pokriven pleh i pecite u rerni (prethodno zagrejanoj na 350 stepeni), 30 do 40 minuta.
Kada je pečeno, proso sa bundevom gotovo treba da je čvrsto, kao hleb. Nasecite na kocke i služite.

Potrebne sastojke možete pronaći kod nas:

Proso oljušteno
Morska so - rafinisana jodirana 1 kg
*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.