sastojci

  • 250 gr tofu sira ili dimljenog tofu sira
  • 5 srednjih paradajza
  • 1 stabljika celera
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 1 kašičica mlevene aleve paprike
  • pola kašičice kumina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja
  • možete dodati i malo prženog sejtana.
Prepare Time do 15 minuta

Uz ovo jelo možete poslužiti pirinač, pastu, somune, tortilje.

sastav:
250 gr tofu sira ili dimljenog tofu sira, 5 srednjih paradajza, 1 stabljika celera, 1 crni luk, 1 paprika, 1 kašičica mlevene aleve paprike, pola kašičice kumina, 1 kašičica soli, 1 kašika ulja. Možete dodati i malo prženog sejtana.


način pripreme:
Ukoliko je tofu sir koji ćete koristiti pun vode procedite ga ili ga uvijte u čistu krpu i stavite pod neki teži predmet (ovo obično nije potrebno ako koristite dimljeni tofu, on je suvlji). Ostavite oko sat vremena tako da voda izađe iz tofua i on postane suvlji. Nasecite ga prvo na tanke kriške, a onda opet na vrlo tanke štapiće.
Zgrejte tiganj na vatri srednje jačine, te dodajte ulje, crni luk i papriku te kuvajte oko 5 minuta. Zatim dodajte paradajz, celer i sve začine. Promešajte. Kuvajte još oko 3 minuta. Dodajte tofu sir i sejtan. Poravnajte smesu u tiganju i ubacite je u dobro zagrejanu rernu, na oko 7 minuta.
Služite dok je toplo.

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.