sastojci

  • 2 šolje pirinča
  • 4 šolje vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 600 g pečuraka po izboru
  • 1 dcl belog vina
  • so
  • biber
  • malo mlevenog đumbira
  • suvi začin
  • ulje
  • peršunovo lišće za dekoraciju
Prepare Time od 30 do 60 minuta

• sastojci:
2 šolje pirinča, 4 šolje vode, 1 glavica crnog luka, 600 g pečuraka po izboru, 1 dcl belog vina, so, biber, malo mlevenog đumbira, suvi začin, ulje i peršunovo lišće za dekoraciju.

• način pripreme:

2 šolje pirinča sa 4 šolje vode, kuvati 20 minuta. Sitno seckani luk pržiti kratko na ulju, dodati pečurke sečene na listiće i pržiti još 5 minuta. Dodati kuvani pirinač, belo vino, malo vode, so, biber i suvi začin kao i malo mlevenog đumbira. Dinstati dok tečnost ne ispari. Ukrasiti seckanim peršunovim lišćem i služiti toplo.
Prijatno!

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.