Pirinčane galete 100 g

Šifra: 904001

 

99,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Bio Špajz
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 100 g

Galete pirinčane - prirodna, kvalitetna, zdrava i lako svarljiva hrana. Galete se mogu dodavati u sube, mleko ili koristiti kao podloga za sendviče.


•sastojci:
Integralni pirinač 100 %.


•energetska vrednost:
100 grama proizvoda sadrži 192 kcal.

• svojstva:
Ekspandirane žitarice predstavljaju zdravu dijetetsku hranu bogatu biljnim mastima, celulozom, ugljienim hidratima, vitaminima i mineralima.
Ukoliko želite da održite vitku liniju, a pritom da ne gladujete i da budete zdravi, savetujemo Vam da umesto hleba počnete da koristite galete od ekspandiranih žitarica. Dijetna vlakna (fibres, rezidua, neskrobni polisaharidi, celuloza) žitarica su nezamenljiva u regulisanju peristaltike creva: povoljan učinak celuloze ogleda se u tome što, vezujući vodu za sebe, ona povećava zapreminu crevnog sadržaja i stvara uslove za pražnjenje crevnog trakta. Osim toga, konzumiranje celovitih žitarica i proizvoda od celovitih žitarica povoljno utiče na brzinu apsorpcije ugljenih hidrata i holesterola, preventivno deluje na nastanak različitih vrsta malignih oboljenja, a nazivaju ih i hranom za mozak.
Osim kao veoma koristan i preporučljiv sastojak dijeta za mršavljenje, preporučuju se:
kod stomačnih i želudačnih tegoba i poremećaja organa za varenje, kod različitih poremećaja metabolizma, kod osoba sa povišenim holesterolom i trigliceridima, u periodu rekonvalescencije, u slučaju dijabetesa.


•za one koji žele da znaju više:
Hiljadama godina integralne žitarice čoveku poklanjaju vitalnost, energiju i lepotu. Za narode širom sveta, koji su poznati po svojoj vitalnosti i dugovečnosti, utvrđen je zajednički imenitelj ishrane – integralne žitarice. Žitarice bi trebalo da budu zastupljene sa oko 60% u našoj ishrani, ali ne u obliku finog, belog brašna dobijenog modernim, složenim postupkom mlevenja, jer obrađene i samlevene na taj način, one gube belančevine, mineralne i aromatične materije.
Ekspandirane žitarice se dobijaju procesom izlaganja celog zrna žita visokom pritisku u vrelim posudama, nakon ovog procesa, zadržavaju sve odlike celovitog zrna žita.
Moć prirode skrivena u zrnu žita poznata je vekovima: žitarice su oduvek bile osnovna ljudska hrana i smatraju se prirodnim izvorom zdravlja i energije. Hleb je po prvi put napravljen u Egiptu pre 6000 godina, a istorija žitarica u ljudskoj ishrani mnogo je starija od hleba. Pšenica, raž, zob, ječam, heljda, proso, kukuruz, pirinač, sve ove biljke pripadaju grupi žitarica. Vrste žitarica koje su dokazano najduže u upotrebi kao ljudska hrana su kamut – staroegipatska pšenica, dinkel – žitarica sa tvrdom, nejestivom opnom, bez glutena, poreklom iz Azije i spelta ili biblijska žitarica.

pakovanje od 100 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.