Palenta instant (sert. bez glutena) (organski proizvod) 400 g

Šifra: 3817021

 

141,00 RSD
- +
Vaša cena: 0.00RSD
Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prodaja@biospajz.rs
Robna marka: Gold
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 400 g

• sastojci:
Celo zrno kukuruza (organski uzgajanog) 100 %.


• energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 1524kJ/360kcal
Masti 4 g, od toga zasićene masne kiseline 0.6 g, ugljeni hidrati 68 g, od toga šećeri <4 g, belančevine 7.5 g, soli <0.0025 g.


• svojstva:
Palenta se dobija od kukuruza. To je u stvari kukuruzni griz i razlikuje se od kukuruznog brašna. Instant znači da je prethodno hidrotermički obrađeno, što skraćuje vreme kuvanja. Najvažnija stvar je činjenica da palenta ne sadrži gluten. Može je konzumirati svako bez obzira na starost.


Gold Panon Grain instant kukuruzna palenta pravi se od kukuruza polutvrdunca koji ima 25% više proteina i 20% više beta karotena. Dobijena palenta je tradicionalnog ukusa, zlatno žute boje i odlična je za pripremu jela. 


• način pripreme:
U ključalu, posoljenu vodu dodati malo masnoće pa zatim palentu. Odnos palente i vode treba da bude 1:4. Kuvati uz lagano mešanje 3 minuta. Obogatite li je umakom po želji s dimljenim tofuom ili seitanom, uz neke od ukusnih salata, uživaćete.
Prvo se u šerpi odmeri količina vode, u odnosu na to koliko nam je porcija potrebno. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i posolite. Zatim polako dodajte sadržaj kesice uz mešanje. Dok sipate palentu malo po malo, sve vreme je potrebno mešati. Ako se sipa odjednom veća količina, onda se stvaraju grudve. Na kraju se može dodati kašika maslaca ili ulja.


*U kategoriji Posebna ishrana u okviru dela ,Bez glutena' nudimo Vam proizvode koji prirodno ne sadrže gluten (proizvodi namenjenim posebnim dijetama za intoleranciju itsl.) - u pitanju su podkategorije ORGANSKI PROIZVODI BEZ GLUTENA i RAZNI PROIZVODI BEZ GLUTENA, kao i proizvode koji su sertifikovano bezlutenski (specijalizovani, sertifikovani proizvodi prevashodno namenjeni obolelima od celijakije) - koji su smešteni u podkategoriju CELIJAKIJA (Hleb, krekeri, musli; Testenina; Poslastice; Brašno, griz, gotove smeše). Svi sertifikovano bezglutenski proizvodi su na našem sajtu posebno obeleženi: u svom nazivu imaju napisano ,(sert. bez glutena)' i na slici imaju vizuelnu oznaku ,bez glutena * celijakija'.


pakovanje od 400 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.
OR