• sastojci:
Kukuruzno brašno (60 %), pirinčano brašno (40 %), voda.
•energetska i hranljiva vrednost (100 g):
Energetske vrednosti 1500 kJ/350 kcal
Masti 4.4 g, od toga zasićene masne kiseline 4.1 g, ugljeni hidrati 66.5 g, od toga šećeri 0.7 g, vlakna 7.39 g, proteini 7.7 g, so 0,017 g
•svojstva:
Penne Rigate od pirinčanog i kukuruznog brašna je testenina bez glutena pogodna za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten. To je prirodna testenina koja sadrži samo kukuruz, pirinač i vodu, pritom zadržava savršenu teksturu i ukus. Lako se vari i brzo kuva.
Pirinčano brašno koje se nalazi u sastavu ove vrste testenine je odlično protiv tegoba sa probavom zbog svog pozitivnog sastava. Pirinač sadrži vitamine A,B – kompleksa i elemente u tragovima, ugljene hidrate, vlakna i proteine. Preporučuje se jer obezbeđuje energiju, snižava krvni pritisak i ima adstrigentna svojstva.
•način pripreme:
U 1 litar proključale vode dodati malo soli, malo masnoće i 100 g testenine. Kuvati 12-14 minuta pa zatim ocediti i isprati mlakom vodom.
*U kategoriji Posebna ishrana u okviru dela ,Bez glutena' nudimo Vam proizvode koji prirodno ne sadrže gluten (proizvodi namenjenim posebnim dijetama za intoleranciju itsl.) - u pitanju su podkategorije ORGANSKI PROIZVODI BEZ GLUTENA i RAZNI PROIZVODI BEZ GLUTENA, kao i proizvode koji su sertifikovano bezlutenski (specijalizovani, sertifikovani proizvodi prevashodno namenjeni obolelima od celijakije) - koji su smešteni u podkategoriju CELIJAKIJA (Hleb, krekeri, musli; Testenina; Poslastice; Brašno, griz, gotove smeše). Svi sertifikovano bezglutenski proizvodi su na našem sajtu posebno obeleženi: u svom nazivu imaju napisano ,(sert. bez glutena)' i na slici imaju vizuelnu oznaku ,bez glutena * celijakija'.
pakovanje od 400 g
zemlja porekla: Srbija