•sastojci:
Pirinčano brašno, brašno od prosa, krompirov skrob, kukuruzni skrob, brašno od guar pasulja, zgušnjivač (ksantan guma).
•energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 377.825 kcal / 1586 kJ.
Proteini 8.2 g, ugljeni hidrati 77 g od toga šećeri 0.32 g, vlakna 4.9 g, masti 3.16 g od čega zasićene masne kiseline 0.56 g, so 0.05 g.
•način upotrebe:
Čuvati na suvom i tamnom mestu. Proizvođač posluje u skladu sa HACCP zahtevima bezbednosti za bezglutensku proizvodnju, kao i sa zahtevima ISO 9001 i ISO 22000 standarda. Posedujemo Košer sertifikat.
•recept za hleb:
Potrebni sastojci: 20 g kvasca, kašičica šećera, pola kašičice soli, 50 ml ulja, 200 ml mlake vode.
Priprema: 300 g smeše sjediniti sa usitnjenim kvascem, dodati so i šećer. Postepeno dodavati mlaku vodu i mutiti mikserom, zatim dodati ulje i mutiti još dok testo ne dobije ujednačenu strukturu. Potom, dobijeno testo izliti u prethodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostaviti da odstoji na toplom 40 min da naraste. Hleb peći u zagrejanoj rerni na 250C, oko 30 min, dok se ne dobije korica svetlo braon boje. Prijatno!
*U kategoriji Posebna ishrana u okviru dela ,Bez glutena' nudimo Vam proizvode koji prirodno ne sadrže gluten (proizvodi namenjenim posebnim dijetama za intoleranciju itsl.) - u pitanju su podkategorije ORGANSKI PROIZVODI BEZ GLUTENA i RAZNI PROIZVODI BEZ GLUTENA, kao i proizvode koji su sertifikovano bezlutenski (specijalizovani, sertifikovani proizvodi prevashodno namenjeni obolelima od celijakije) - koji su smešteni u podkategoriju CELIJAKIJA (Hleb, krekeri, musli; Testenina; Poslastice; Brašno, griz, gotove smeše). Svi sertifikovano bezglutenski proizvodi su na našem sajtu posebno obeleženi: u svom nazivu imaju napisano ,(sert. bez glutena)' i na slici imaju vizuelnu oznaku ,bez glutena * celijakija'.
pakovanje od 1 kg
zemlja porekla: Srbija