• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Posebna ishrana
/
Mugi miso (organski proizvod) 200 g Mitoku
    Šifra: 1523006

    Mugi miso (organski proizvod) 200 g Mitoku

    785 RSDkom

    Robna marka: Mitoku Zemlja porekla: Japan Pakovanje: g

    o proizvodu

    Slana fermentisana pasta od ječma i soje. Generacijsko iskustvo je japanskom preciznošću i istrajnošću pretočeno u jednu kašičicu misa dnevno koja je dovoljna da pomogne vašem organizmu da dobrim varenjem dođe do velike količine energije, da bude zaštićen od bolesti ili da potakne Vaš organizam da nađe put izlečenja. Potpuno organski proizveden, od žitarica iz biološkog uzgoja, po brižljivo čuvanim recepturama Mugi miso nije hrana nego lek i prevencija. Proizvodi se u ograničenim količinama u radionici porodice Johsen.

    svojstva

    Miso se preporučuje:
    - za pravilan metabolizam jer je bogat mineralima                                       
    - za poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime, koji direktno pomažu u procesu varenja hrane i podstiču lučenje sokova u želucu (proteini životinjskog porekla prouzrokuju truljenje i kiselost a miso neutrališe i eliminiše te posledice
    - za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze koja nam daje energiju a zimi sprečava osećaj hladnoće
    - za srčana oboljenja jer miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi; veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
    - za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
    - za sprečavanje osteoporoze
    - za sprečavanje alergija
    - za sprečavanje pojave tuberkoloze
    - pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
    - za lepotu jer hrani kožu koja dobija gipkost i svežinu
    - miso je sposoban da se ugradi u radioaktivne supstance i da ih eliminiše iz organizma putem stolice; miso štiti od raka

    Miso sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.
    Miso sadrži: 9,7 mg proteina, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.
    Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu, koji rastvaraju holesterol, i sprečavaju pojavu ateroskleroze.

    sastojci

    Ječam iz organskog uzgoja (48 %), celo zrno soje (22 %), morska so, voda, kodži (aspergillus oryzae).

    način primene

    Kašičicu miso paste rastopiti u malo supe i sipati nazad u sud na kraju kuvanja.