• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Bosiljak čaj 80 g IPLB Dr Josif Pančić
  Šifra: 505099

  Bosiljak čaj 80 g IPLB Dr Josif Pančić

  214 RSDkom

  Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Koristi se kao pomoć za ublažavanje tegoba u organima za varenje, protiv gasova i nadimanja, kao i za inhalaciju kod upale sinusa. Spolja kod zapaljenskih procesa na koži i sluzokoži.

  svojstva

  Primena je bosiljka je veoma razgranata: akne, anksioznost, astma, bolesti bešike i mokraćnih puteva, bolesti jetre, bolovi u mišićima,   bronhitis, glavobolja, gnojni čirevi, grčevi u želudcu, grčevi u mišićima, depresija, dijareja, ekcem, zatvor, zaustavlja belo pranje,  istegnuća, kod mladih majki pospešuje stvaranje mleka, lečenje upale bubrega, menstrualni problemi, migrena, može se koristiti kao dijuretik, nervoza, nesanica, otvorene rane (obloge), poboljšava loše raspoloženje, prevencija bolesti organa za varenje, prehlade i grip, problemi sa kožnim bolestima (obloge), problemi sa mokrenjem, protiv noćnog mokrenja, problemi sa cirkulacijom, razne infekcija, sinuzitis (inhalacija), smanjen apetit, sprečavanje bubrežnih bolesti, stres, tuberkuloza, ublažava melanholiju, upale želuca i creva, umirenje živaca, hronični umor.

  način pripreme

  Kafenu kašiku usitnjenog nadzemnog dela bosiljka preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno između obroka. Spolja se čaj može upotrebiti za ispiranje rana. Kod upalnih procesa sluzokože grla preporučuje se grgotanje nekoliko puta na dan sveže pripremljenim čajem.

  za one koje žele da znaju više

  Bosiljak (Ocimum basilicum) je jednogodišnja aromatična i zeljasta biljka, koja raste razgranato 30–50 centimetara u visinu.
  Bosiljku pravoslavna crkva, hinduisti i mnogi drugi narodi pripisuju božansku moć. Bosiljak se koristi za verske obrede kao lekovita biljka i kao začin.