• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Integralno heljdino brašno 500 g Lučar
    Šifra: 413016

    Integralno heljdino brašno 500 g Lučar

    187 RSDkom

    Robna marka: Lučar Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

    nutritivne vrednosti

    na 100g
    energetska Vrednost Kcal
    405
    energetska Vrednost KJ
    1700
    masti
    3.1g
    - mononezasićene masti
    --
    - polinezasićene masti
    --
    - zasićene masti
    0.2g
    ugljeni hidrati
    74.2g
    - šećeri
    3.6g
    vlakna
    7.2g
    proteini
    20.1g

    o proizvodu

    Integralno heljdino brašno, mlinski proizvod od heljde, je bogato rastvorljivim vlaknima, koja redukuju loš holesterol u krvi i odličan su saveznik u dijetama.

    svojstva

    Heljda, ajdina ili crna pšenica (crno žito), kako je još nazivaju, dolazi sa severoistoka Azije. Heljdino integralno brašno za ljudsku ishranu dobija se mlevenjem celog zrna heljde, pa time zadržava gotovo sva pozitivna svojstva koja zrno heljde sadrži u izobilju. Po svojoj prirodi, ovo brašno ne sadrži gluten, nije mnogo kalorično i veoma se brzo i lako vari.

    Ovo brašno ima uravnotežen aminokiselinski sastav, pomaže kod malokrvnosti i efikasna je zaštita od efekta radijacije. Najvredniji sastojak heljdinog brašna su proteini, kojih ima od 11-15 %.

    Vitamini B kompleksa iz heljde pospešuju memoriju, o čemu svedoči i činjenica da heljdu u Rusiji nazivaju hranom studenata. Integralno heljdino brašno je bogato rastvorljivim vlaknima, koja redukuju loš holesterol u krvi i odličan su saveznik u redukcionim dijetama (pomažu organizmu da se oslobodi suvišnih kilograma) i čuvar vitke linije. Vitamin P iz heljde pomaže u regulisanju visokog krvnog pritiska. Oligoelementi kao što su magnezijum, gvožđe, cink i kalcijum daju energiju kako telu (naročito kod jačih fizičkih napora i rekonvalescencije), tako i umu.

    sastojci

    Proizvod dobijen mlevenjem celog zrna oljuštene heljde.
    Fizičko-hemijska svojstva: sadržaj vode maks. 15 %, stepen kiselosti maks. 4, pepeo maks. 2.5 % (računato na suvu materiju).
    Alergen info: Moguće je prisustvo glutena u tragovima.