• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Integralno heljdino brašno 500 g Lučar
  Šifra: 413016

  Integralno heljdino brašno 500 g Lučar

  187 RSDkom

  Robna marka: Lučar Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  405
  energetska Vrednost KJ
  1700
  masti
  3.1g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  0.2g
  ugljeni hidrati
  74.2g
  - šećeri
  3.6g
  vlakna
  7.2g
  proteini
  20.1g

  o proizvodu

  Integralno heljdino brašno, mlinski proizvod od heljde, je bogato rastvorljivim vlaknima, koja redukuju loš holesterol u krvi i odličan su saveznik u dijetama.

  svojstva

  Heljda, ajdina ili crna pšenica (crno žito), kako je još nazivaju, dolazi sa severoistoka Azije. Heljdino integralno brašno za ljudsku ishranu dobija se mlevenjem celog zrna heljde, pa time zadržava gotovo sva pozitivna svojstva koja zrno heljde sadrži u izobilju. Po svojoj prirodi, ovo brašno ne sadrži gluten, nije mnogo kalorično i veoma se brzo i lako vari.

  Ovo brašno ima uravnotežen aminokiselinski sastav, pomaže kod malokrvnosti i efikasna je zaštita od efekta radijacije. Najvredniji sastojak heljdinog brašna su proteini, kojih ima od 11-15 %.

  Vitamini B kompleksa iz heljde pospešuju memoriju, o čemu svedoči i činjenica da heljdu u Rusiji nazivaju hranom studenata. Integralno heljdino brašno je bogato rastvorljivim vlaknima, koja redukuju loš holesterol u krvi i odličan su saveznik u redukcionim dijetama (pomažu organizmu da se oslobodi suvišnih kilograma) i čuvar vitke linije. Vitamin P iz heljde pomaže u regulisanju visokog krvnog pritiska. Oligoelementi kao što su magnezijum, gvožđe, cink i kalcijum daju energiju kako telu (naročito kod jačih fizičkih napora i rekonvalescencije), tako i umu.

  sastojci

  Proizvod dobijen mlevenjem celog zrna oljuštene heljde.
  Fizičko-hemijska svojstva: sadržaj vode maks. 15 %, stepen kiselosti maks. 4, pepeo maks. 2.5 % (računato na suvu materiju).
  Alergen info: Moguće je prisustvo glutena u tragovima.