Brašno od prosa (sert. bez glutena) 500 g Hemija commerce
Proizvod nije u ponudikom
nutritivne vrednosti
na 100gsvojstva
Bogato je gvožđem, fosforom, vitaminima A i B, biljnim vlaknima, mahnezijumom, kalijumom.
Belančevine prosa sadrže važne aminokiseline: arginin, lizin, histidin, tirozin, cistin, triptofan. Proso sadrži približno isti procenat belančevina kao i pšenica. Povećava baznost organizma, a smanjuje njegovu kiselost. Na ovaj način sprečava rast i razvoj bakterija. Fungicid je.
Ojačava bubrege, slezinu i pankreas.Pomaže kod prevencije pobačaja.Proso je bogato vitaminom B, posebno nijacinom, B17, B6, folnom kiselinom, kalcijumom, gvožđem, natrijumom, magnezijumom i cinkom. Proso ne sadrži gluten. Ima visok procenat aminokiselina. Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze.
Smanjuje rast bakterija u ustima. Najbolja žitarica protiv prekomernog rasta kandide (Candida albicans). Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabet. Da bi se sprečila jutarnja mučnina idealna je supa od prosa.Nije preporučljiv kod onih koji imaju loše varenje koje se manifestuje konstantnim vodenim stolicama.
Ovaj proizvod poseduje ELISA sertifikat.
sastojci
Proso.
Sadržaj vlage maks. 15.0 %, sadržaj pepela 2.5 %, kiselinski stepen maks. 3.5 %, sadržaj proteina min. 8.0 %, udeo čestica ispod 250 μm, min. 70 %. Proizvedeno po proizvođačkoj specifikaciji.