• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Čaj od herbe rastavića 50 g Adonis
  Šifra: 500020

  Čaj od herbe rastavića 50 g Adonis

  132 RSDkom

  Robna marka: Adonis d.o.o. Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Rastavić se koristi kao diuretik - dejstvo saponina i flavonoida, antidijaroik, anthelmintik i hemostiptik. Pomaže u lečenju malokrvnosti, arterioskleroze, gihta i bolesti urinarnog trakta.

  svojstva

  Sadrži 10% kremene kiseline koja je u vodi delemično rastvorljiva. Ima saponina ekvizetonina, oksalne, akonitne i jabučne kiseline, smole, tanina, pektina, flavonskih jedinjenja, vitamina C, karatenoida i gorke supstance.

  Navedene informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.

  sastojci

  Herba rastavića 100 %.

  način pripreme

  Staviti dve kašičice čaja (2 g) u 2 dl vruće vode i pustiti da ključa na umerenoj vatri 5 minuta. Ostaviti da odstoji 10 - 15 minuta i procediti.
  Piti tri puta dnevno.
  Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu.

  napomena

  Nije preporučljivo tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 18 godina.