• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Čaj od korena lincure 50 g IPLB Dr Josif Pančić
  Šifra: 500000

  Čaj od korena lincure 50 g IPLB Dr Josif Pančić

  387 RSDkom

  Robna marka: IPLB Dr Josif Pančić Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Pomaže kod gubitka apetita i problema sa varenjem.

  svojstva

  Utiče na menstrualni ciklus, a treba je izbegavati  tokom trudnoće i dojenja.
  Ne treba je koristiti kod povišenog krvnog pritiska i kod čira u želudcu i dvanaestopalačnom crevu. Aktivni sastojci lincure svojom gorčinom podstiču  apetit i olakšavaju lučenje žuči.

  Rizom je kratak, debeo sa 2-10 dugih, debelih korenova. Stablo je nerazgranato, listovi su naspramni, prizemni na drškama, široko-eliptični, plavičastozeleni, naborani i meki. U gornjem delu stabla, listovi su sedeći, jajasti, zašiljeni, pri osnovi srasli u rukavac. Cvetovi su veliki i žuti, u mnogocvetnim zbijenim cvastima, bočno postavljenim u odnosu na stabljiku. Raste na planinama srednje i južne Evrope, na planinskim livadama i pašnjacima, proplancima i retkim šumama na nadmorskim visinama iznad 2500m.

  sastojci

  Koren lincure - Gentiana lutea L. (Gentianaceae) sadrži sekoiridoidne glikozide, ksantone, alkaloide, ugljene hidrate, pektin, tanine. 
  Osušen koren (Gentianae radix)

  način pripreme

  Pola kafene kašike korena lincure preliti šoljom (200 ml) ključale vode, poklopiti, ostaviti da stoji 10 minuta pa procediti, ili pola kafene kašike korena lincure preliti šoljom (200 ml) hladne vode, poklopiti i ostaviti da se macerira 8-10 sati pa procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.