• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Čaj tribulus 200 g Lookin'fit
  Šifra: 505033

  Čaj tribulus 200 g Lookin'fit

  1,250 RSDkom

  Robna marka: Lookin'fit Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Čaj tribulus - čaj koji vraća vitalnost i snagu organizmu.

  svojstva

  Tribulus Terrestris je u tradicionalnoj medicini mnogih zemalja zastupljen od davnina, koristi se već hiljadama godina unazad. Stari Grci su ga upotrebljavali kao diuretik kao i za poboljšanje opšteg samopouzdanja i raspoloženja. U Kini je upotrebljavan za oboljenja srca i krvnih sudova, jetre, bubrega. U novije vreme se najčešće promoviše kao afrodizijak mada ima i mnoga druga blagotvorna i lekovita dejstva na organizam.

  U aktivnim komponentama Tribulusa prevladavaju saponini furostanolskog tipa, a po najnovijim istraživanjima metilprotodioscin i metilprototribestin, a ne protodioscin i protogracilin kako se do sada mislilo. Saponini su prirodni spojevi koji se ubrajaju u glikozide. Prilikom otapanja u vodi pene se poput sapuna pa su tako dobili i ime.

  Aktivne komponente Tribulus Terrestrisa podstiču hipofizu na pojačano lučenje luteinizirajućeg hormona (LH) što daje signal polnim žlezdama za pojačano lučenje polnih hormona. Kod muškaraca dolazi do povećanog lučenja vlastitog (endogenog) testosterona, a povećana količina testosterona dovodi do pojačane sinteze proteina, povećanja libida i poboljšanja polne funkcije. Testosteron utiče na rast i deobu zametnih ćelija koje oblažu semene kanaliće i podstiče spermatogenezu.

  Kod žena pak dolazi do lučenja estrogena, a ne progesterona što utiče na povećan libido, pomaže kod lečenja neplodnosti i reguliše menstrualne tegobe. Povećanje luteinizirajućeg hormona kod žena podstiče ovulaciju i normalizuje menstrualni ciklus.

  Dokazano je da Tribulus Terristris učestvuje u snižavanju nivoa holesterola u krvi, a sa druge strane povećava proizvodnju DHEA i androstendoina. Biljka ima jako antibakterisko dejstvo. Cenjena je među sportistima kojima je potrebna snaga zato što podpomaže nagomilavanje mišićne mase i povećanja snage organizma. To je jedna bezopasna alternativa steroidnim medikamentima.

  Tribulus koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan.

  Tribulus terrestris deluje na hipofizu koju podstiče na povećano lučenje LH pa samim time dolazi do povećanog stvaranja ličnog (endogenog) testosterona u testisima. Upravo zbog toga prilikom uzimanja Tribulusa uz povećanje mišicne mase dolazi i do istovremenog povećanja libida i poboljšanja polne funkcije.

  Mnogi autori smatraju da je jedan od glavnih uzroka ženske neplodnosti upravo izostanak ovulacije.
  Tribulus svojim delovanjem na hipofizu podstiče povećano lučenje LH pa time podstiče ovulaciju.

  U sastav čaja Tribulus Tea ulazi i biljka satureja montana (lat.) koji daje odlične rezultate kada je u pitanju potencija. Jedna eksperimentalna studija je potvrdila pozitivno dejstvo ovog čaja na seksualno ponašanje - jer utiče na povećanje nivoa testosterona u krvi muškaraca. Pokazano je da navedena biljka značajno povećava potenciju kod testirane grupe.

  Rtanjski čaj (lat. satureja montana) se, pored brojnih zdravstvenih prednosti, još od davnina koristi kao prirodni lek za potenciju i razne probleme vezane za seksualnu prirodu muškaraca, ali ništa manje i žena.

  Jedno pakovanje je dovoljno za 28 dana i za maksimalan efekat preporučuje se njegova upotreba u kontinuitetu tri meseca nakon čega se pravi pauza od mesec dana. Može se kombinovati sa svim Lookin’Fit čajevima.

  Tea kao biljni suplement ispoljava sledeća dejstva:
  * Nesteroidni biljni suplement koji na prirodan način povećava proizvodnju polnih hormona
  * Poboljšava sportske preformanse
  * Poboljšava mišićnu snagu i ubrzava oporavak mišića
  * Povećava sintezu proteina
  * Povećava libido
  * Poboljšava polne funkcije

  Pakovanje od 100 g (za 28 dana).