• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Crna maka u prahu (organski proizvod) 75 g Just Superior
  Šifra: 1212049

  Crna maka u prahu (organski proizvod) 75 g Just Superior

  759 RSDkom

  Robna marka: Just Superior Zemlja porekla: Peru Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  344
  energetska Vrednost KJ
  1445
  masti
  0.8g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  0.32g
  ugljeni hidrati
  73g
  - šećeri
  17g
  vlakna
  8.5g
  proteini
  11g
  Bakar
  5.9g

  o proizvodu

  Otkrijte potencijal koji ima garantovano 100% čista crna maka! Plodnost, snaga, fokus, libido i zdravlje kostiju, sa jednom od najkvalitetnijih maka na svetu.

  svojstva

  Organska Superior sirova 100% crna maka u prahu
  Autentična, potentna i čista maka uzgajana u Peruu
  Garantovano poreklo – garantovana čistoća crne make
  100% sirova, sušena na suncu – najpotentniji oblik crne make
  Provereno i garantovano 100% crni plod peruanske make – registrovana je u bazi Ministarstva zdravlja
  Zbog načina i lokacije gajenja i obrade, izuzetno bogata makaenima i drugim važnim aktivnim komponentama, te daje vidljive i brze rezultate
  Direktno od plantažera iz najplodnijeg dela peruanskih Anda
  Potvrđena iskustvom stotine korisnika

  Poklon drevnih civilizacija Perua
  Crna maka je zaista blagotvorna biljka i jedna od najefektnijih prirodnih namirnica koju možete da uzimate.

  Ona spada u korenasto povrće koje se gaji i koristi kao hrana i kao lek na peruanskim Andima, već hiljadama godina.

  Danas je nauka pokazala, a stotine hiljada iskustava korisnika potvrdilo, da svakodnevni unos samo jedne kašike dnevno kvalitetnog praha crne make može značajno povećati energiju, izdržljivost, fokus, libido, raspoloženje i plodnost, bez i jednog neželjenog dejstva!

  Razlika crne make i drugih ekotipova
  Postoji preko 13 različitih ekotipova ove čudesne biljke, koji se grupišu u 3 ‘glavna’ ekotipa tj 3 glavne boje – žuta, crna i crvena maka. Razlika ovih plodova je u boji opne, a unutrašnjost svih plodova je iste – krem boje. Sve vrste dolaze od istog semena, i sve zajedno rastu na plantažama u prirodnoj srazmeri otprilike 60% žuti, 25% crveni i 15% crni plod.

  Tradicionalno, plodovi se nikad nisu odvajali i sve boje korena su se jele zajedno. Međutim, kada su istraživanja pokazala da se odnos količina biološki aktivnih komponenata blago razlikuje u žutoj, crnoj i crvenoj maki, proizvođači su počeli da nude odvojene vrste. Sadržaj makro i mikro nutrijenata u svim ekotipovima je skoro isti, ali neka istraživanja su pokazala da ukoliko se izdvoji samo određena vrsta (boja), ona može imati specifična ili izraženija dejstva u odnosu na druge dve. Takođe, kako je počela da se konzumira izdvojena crna maka, iskustva ljudi su potvrdila njene zdravstvene benefite.

  Za koga je korisna maka crne boje?
  Crna maka za muškarce koji žele da poboljšaju kvalitet, broj i pokretljivost muških polnih ćelija, prah crnog ploda je pravi izbor.
  Za sportiste, i muškarce i žene, koji žele da rade na podizanju nivoa fizičke izdržljivosti i snage.
  Za svakog ko želi da poboljša pamćenje, fokus i koncentraciju.
  Crna maka za žene i muškarce koji žele da podignu libido, energiju i raspoloženje je odlično rešenje.
  Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti. Dodatno, kupujući Superior proizvode, zajedno sa nama kroz direktnu saradnju podržavate male plantažere, njihove porodice i male lokalne zajednice, koji tradicionalno gaje svoje kulture i za to dobijaju fer cene.

  Superior crna maka je garantovano 100% čista crna maka, što možete osetiti po njenom intenzivnijem i drugačijem ukusu.

  Komuna na Andima sa kojom direktno sarađujemo se bavi isključivom uzgojem i prodajom najkvalitetnije peruanske make.

  Crna maka sušena je na suncu, na tradicionalan način (ne mehanički, ni u plastenicima) koji se pokazao u istraživanjima kao najefektniji za očuvanje biološki aktivnih komponenti u biljci.

  Gaji se u oblasti Anda koja se smatra postojbinom make i daje najkvalitetniju maku zbog nadmorske visine i kvaliteta zemljišta.

  Za koga je namenjena čista crna maka?
  Rasprostranjeno je mišljenje da crna maka najbolji efekat pokazuje kod muškaraca, crvena kod žena, a žuta kod starijih osoba i dece. Ova tvdrnja nikako nije podržana naučnom ni drugom literaturom.

  Ono što je za sada nauka pokazala je da su sve tri boje korisne i za muškarce i za žene, zavisno od toga koji zdravstveni efekat treba postići. Što se tiče količine aktivnih bioloških komponenti koje biljci daju njena zdravstvena svojstva, naučna istraživanja daju vrlo oprečne rezultate, međutim, činjenica je da čista crna peruanska maka ima intenzivniji ukus, tako da se može pretpostaviti da sadrži veću koncentraciju određenih fitonutijenata, ali se ne zna još uvek kojih.

  Da se ne može reći da je crni plod za muškarce, a crveni za žene najbolje ilustruju činjenice da su kliničke studije pokazale da je jedino crvena maka efikasna za poboljšanje funkcije prostate, kao i da je efikasna za umanjenje anksioznosti i stresa podjednako kod oba pola, dok je pozitivan uticaj crne peruanske make na kognitivne funkcije i sportske performanse jednako izučavan i kod žena i muškaraca.

  sastojci

  100% organska crna maka u prahu.

  način primene

  Crna maka – upotreba i preporuke za korišćenje.
  Crnu maku uzimajte u količini od 3g (jedna puna kafena kašičica). Možete je koristiti umesto miksa neko vreme, ili dodati manju količinu crne make uz miks sve 3 vrste.

  Najjednostavnije je da je pomešate sa čašom vode i popijete. Možete je dodati i u čašu tople vode, iscedite pola limuna, dodati kašičicu meda ili nekog biljnog zaslađivača. Ako jeu mešate u toplo (ne vruće) pirinčano mleko, dobićete sasvim ukusan napitak!