• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Dvopek od heljde i prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija
Bio Spajz/
Dvopek od heljde i prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija
  popust
  Šifra: 4601043

  Dvopek od heljde i prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksandrija

  169 RSD

  152 RSDkom

  Robna marka: Aleksandrija Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  323.7
  energetska Vrednost KJ
  1358.2
  masti
  3.0g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  65.7g
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  9.7g

  svojstva

  Hrskavi hranljivi dvopek od heljde i prosa proizveden je po originalnoj tehnologiji u posebnom režimu obrade i sušenja, od brašna od celog zrna heljde i prosa. Proizvod je lako svarljiv, i ima specifičan nutritivan sastav. Odličan je izvor djetalnih vlakana, folne kisleine i kalcijuma iz prosa. Proso je bazna žitarica i ima nizak glikemijski indeks, što omogućava postepeno oslabađanje insulina iz pankreasa, te je proizvod pogodan i za dijabetičare. Pošto žitarice heljda i proso ne sadrže gluten ovaj proizvod je preporučljiv posebno osobama koje boluju od celijakije. Zbog niskog sadržaja masti pogodan je za dijetetski režim ishrane, a posebno se preporučuje sportistima, mladima i svima koji žele da se hrane kvalitetno i zdravo.  Dvopek od heljde i prosa je bogat proteinima, prehrambenim vlaknima, antioksidansima i esencijalnim aminokiselinama iz heljde, pre svega leucinom.
  Specijalna vrsta hleba.

  Gvožđe, Fe 2.1 mg, Fosfor, P 252.8 mg, Magnezijum, Mg 138.1 mg, Bakar, Cu 0.75 mg, Mangan, Mn 1.17 mg, Tiamin 0.22 mg, Riboflavin 0.28 mg, Niacin 4.7 mg, Vitamin B6 0.25 mg, Folna kiselina 46 μ.

  sastojci

  Integralno brašno od heljde (40 %), brašno od prosa (40 %), pirinčano brašno, kukuruzno brašno, biljna mast, dekstroza, pekarski kvasac, zgušnjivač (guar guma) i emulgator (sojin lecitin).