• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 1414030

  Ekstrakt semena grožđa 50 kapsula 22.5 g Granum

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Granum Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: 22 kom

  • sastojci:
  Maltodekstrin, suvi ekstrakt semena grožđa (vitis vinitara), želatin, titan-dioksid, žuti gvožđe-oksid.
  Sastojak u 1 kapsuli (0.045g):
  Ekstrakt semena grožđa (vitis vinitara) 63 mg
  Sastojak u 100 g:
  Ekstrakt semena grožđa (vitis vinitara) 14 g
  Kontrolisao: Zavod za javno zdravlje Subotica. Broj i datum rešenja o upisu dijetetskog proizvoda u bazi podataka Ministarstva zdravlja: 4803/2014 Od:31.01.2014.

  • energetske i hranljive vrednosti:
  Energetske i nutritivne vrednosti u 1 kapsuli (0.45g g):
  Energetska vrednost: 7.21kJ/1.72kcal
  Proteini 0.08 g, masti 0.001 g, ugljeni hidrati 0.347 g.

  Energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
  Energetska vrednost: 1602kJ/383.3kcal
  Proteini 16.87 g, masti 0.13 g, ugljeni hidrati 77.1 g.

  • svojstva:
  GranumDrops ekstrakt semena grožđa je bogat izvor boflavonoida. Bioflavonoidi imaju snažna antioksidantna svojstva i, kao takvi, smanjuju štetu koju čine slobodni radikali.
  Medicinska i hranljiva vrednost grožđa poznata je hiljadama godina. U naučnoj zajednici se sve veća pažnja posvećuje svojstvima polifenolnih jedinjenja poreklom iz grožđa s obzirom na brojne potvrde njihovog blagotvornog dejstva na zdravlje ljudi. Tako je poznati fenomen niske stope kardiovaskularnih oboljenja u Francuskoj povezan sa navikom Francuza da svakodnevno konzumiraju male količine vina. Većina ispitivanja su došla do istog zaključka: svakodnevno unošenje malih količina crvenog vina smanjuje mogućnost srčanih oboljenja za oko 40%.
  Dalja ispitivanja su utvrdila da je upravo bezalkoholni deo vina, bogat polifenolima zaslužan za ovaj fenomen. Ova jedinjenja imaju snažno anitoksidantno svojstvo i kao takva smanjuju štetu koju slobodni radikali nanose krvnim sudovima.
  Pospešujući cirkulaciju krvi ekstrakt semena grožđa ima preventivno, a predpostavlja se i terapijsko dejstvo kod velikog broja srčanih oboljenja:

      ateroskleroze,
      proširenih vena,
      hronične venske insufijencije,
      pucanje kapilara,
      tromboze,
      hemoroida
      komplikacija vezanih za dijabetes (oštećenja nerava i očiju)

  Antioksidativno delovanje je takođe značajno kod osoba izloženih stresu i teškim fizičkim naporima rada ili sporta. Upotreba ovog preparata se savetuje i deci izloženoj fizičkom naporu ili oporavku od bolesti. Proantocijanidini mogu zaštititi normalne ćelije od oštećenja izazvanih duvanom ili hemoterapijom. Sastojici semena grožđa sprečevaju rad enzima koji razaraju kolagen, elastin, hijaluron i druge tkivne strukture. Na ovaj način usporavaju se procesi starenja i razgradnje tkiva.

  ,,...ovaj ekstrakt se na tržištu mnogih zemalja može naći kao dopuna ishrani, u obliku tableta ili kapsula. Koristi se za probleme sa srcem i krvnim sudovima (ateroskleroza, visok krvni pritisak, visok holesterol i slaba cirkulacija), zatim komplikacija vezanih za dijabetes (kao što su oštećenja nerava i očiju, degeneracija makule i oteklina nakon povrede ili operacije), kao i za prevenciju raka i zarastanja rana. Neki od ovih efekata su dokazani i u in vivo modelima. Tako je na primer utrvrđeno da ekstrakt semenki poboljšava post-ishemijsku funkciju leve komore, smanjuje veličinu infarkta miokarda, smanjuje ventikularne fibrilacije i tahikardiju. Zapaženo je i smanjenje koncentracije kiseoničnih vrsta u perfuzatu srca."
  Dr Vele Tešević, Ekstrakt semena grožđa, dijetetski dodatak, Beograd, 2013.

  • način primene:
  1-2 kapsule dnevno.
  Dnevna preporučena doza se ne sme prekoračiti. Dodatak ishrani nije zamena za raznovrsnu ishranu.
  Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojke preparata. Držati van domašaja dece.

  pakovanje od 50 kaspula
  zemlja porekla: Srbija