• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Posebna ishrana
/
Glina protiv celulita 250 g Shenemil
  Šifra: 1205017

  Glina protiv celulita 250 g Shenemil

  562 RSDkom

  Robna marka: Shenemil Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Glina protiv celulita za mazanje tela, kičme i predela jetre. Deluje na dublje slojeve kože ali i na rad unutrašnjih organa koji su važni za formiranje celulita.

  svojstva

  Celulit predstavlja disfunkciju celularnog tkiva. Limfna drenaža je u takvim slučajevima obično slaba, pa zbog toga može doći i do infiltracije toksičnih materija. U tom slučaju pacijent može osećati bolove. Tkivo može biti tvrdo ili mekano na dodir, koža postaje sunđerasta i liči na pomorandžinu koru. Pojava celulita je obično lokalizovana na butinama u predelu kukova, ali se može pojaviti i na rukama i ramenu. Javlja se u bilo kom životnom dobu, nezavisno od težine. Može se javiti čak i kod veoma mršavih ljudi. Celulit je bolest površinskog i potkožnog tkiva, usled nakupljanja tečnosti (stalni otoci), koža postaje tvrda, hrapava. Tačan uzrok pojavi celulita se ne zna, ali postoje hipoteze. To su: hipoteza o endokrilnim poremećajima, naročito o ovarijalnim disfunkcijama: hipoteza o metaboličkim poremećajima a naročito metabolizma belančevina: hipoteza o alergijskim manifestacijama prouzrokovanih postojanjem gnojnih žarišta u organizmu (toksina); hipoteza poremećaja jetre i psihoneurogena hipoteza. Kod ovog oboljenja, odnosno kozmetičkog defekta, dolazi do degenerativnih promena na elastičnim i vezivnim tkivima u dermu i vezivnim pregradama u hipodermu, uz nagomilavanje (retencije) tečnosti.
  Klinička slika - Promene su najčešće lokalizovane u predelu kukova i na spoljašnjim stranama butina, a ređe na unutrašnjim stranama butina u predelu kolena i skočnih zglobova. Postoje infiltracije testaste konzistencije, nezavisno ograničene. Koža nad ovim promenama liči na pomorandžinu koru. Naime, palpacijom (opipom) se osećaju tvrdine veličine lešnika ili trešnje. Koža je, inače ili normalna ili je pak lako edematozna, sa pigmentacijama ili teleangiektazijama. Ove su promene na pritisak bolne.
  No, lečenje je raznovrsno, pošto je i etiologija polimorfna. Potrebno je regulisati eventualne neurovegetativne smetnje. Potrebna je prvo detoksikacija organizma. Jedan od najefikasnijih, najstarijih i najbržih načina je detoksikacija toksina lekovitom glinom u neprekidnom trajanju od 60 dana. Glina se pije tri puta dnevno pre svakog obroka, da bi se višak tečnosti zadržan u potkožnom tkivu eliminisao sa toksinima. Istovremeno se fizikalnom terapijom, hidromasažom i masažom podstiče uklanjanje toksina. Masaže ne smeju biti snažne i bolne. Za masažu obavezno koristiti bazne uljne nosače od kantariona, bršljana, hajdučke trave, bokvice, sa eteričnim uljima koja imaju antitoksična dejstva, potpomažu rad limfnog sistema i ubrzavaju cirkulaciju krvi. To su ulja čempresa, lavande, limuna, pomorandže, žalfije i mandarine. Posle masaže ne treba prati kožu do 20 časova jer je proces difuzije aktivnih supstanci i njihove interakcije veoma dug. 

  sastojci

  Glina, voda, ekstrakti kantariona, bršljana, divljeg kestena, hajdučke trave, bokvice, čempresa, lavande, žalfije, nevena, kamilice i vitamina C.
  Glina omogućava bolju razmenu materije na površini kože. Svrab je normalna pojava u fazi zasušivanja gline. Kontrola ZJZ Leskovac.

  način primene

  Mazanje kod celulita: Svake večeri utrljavati glinu na mestima sa celulitom (kao kremu), a ujutru isprati.

  Vrh kesice isecite i glinu istiskujte, kao iz tube. Posle upotrebe otvor kese samo slepiti prstima kako bi se sprečilo isušivanje. 

  Spoljno mazanje tela, kičme i predela jetre.
  Svake večeri namazati glinu, zatim preko nje staviti zavoj ili gazu, preko toga opet namazati glinu, zatim gaza ili zavoj. Jednom do dva puta nedeljno se može preko zadnjeg slova staviti parče najlona, kako bi glina delovala dubinski.