• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
ImUna de gato - mačija kandža imunostimulant 60 kapsula Srce prirode
  Šifra: 1414053

  ImUna de gato - mačija kandža imunostimulant 60 kapsula Srce prirode

  1,167 RSDkom

  Robna marka: Srce prirode Zemlja porekla: Peru Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  356
  energetska Vrednost KJ
  1505
  masti
  --
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  --
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  --

  svojstva

  Sastojci IMUna de Gato imaju široko preventivno dejstvo, kao i sposobnost da prepoznaju i izleče ukorenjena patološka stanja, omogućavajući brz oporavak i efikasnu zaštitu čitavog organizma. Takođe, ekstrakt kore ove amazonske lijane predstavlja najjači imunostimulant koje je priroda stvorila do sada.

  Energetske i nutritivne vrednosti 1 kapsula (0.329 g):
  Energetska vrednost: 4.95kJ/1.17kcal
  Proteini 0.125 g, ugljeni hidrati 0.150 g, masti 0.001 g.

  sastojci

  Aktivni sastojci: Suvi ekstrakt korena mačije kandže (Uncaria tomentosa)10:1 ( min.3 % alkaloida): 180 mg u 1 kapsuli / 54.711 g u 100 g 10:1
  Ostali sastojci: želatin, sredstvo za povećanje zapremine:mikrokristalna celuloza.
  Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 7162/2015 od 07.07.2015.

  način primene

  Odrasli: 1 kapsula dnevno sa dosta tečnosti, posle jela.

  Za povećanje imuniteta i u prevenciji preporučena dnevna doza je 1-2 kapsule 180 mg. ekstrakta, nakon jela uz dosta tečnosti. Terapijska doza može biti veća.

  napomena

  Pakovanje od 19.7 g (60 kapsula po 0.329 g).

  za one koje žele da znaju više

  Šta je Una de Gato (Mačja Kandža)?

  Una de Gato (Uncaria Tomentosa) je drvenasta lijana poreklom iz prašuma Amazona. Poznata je i kao “Mačja Kandža” zbog svojih malih, oštrih trnova povijenih unazad koji svojim izgledom podsećaju na mačije kandže.

  Više od 2000 godina starosedeoci Amazonije su je koristili kao lek. Uspešno je lečila upalne procese, virusne i druge infekcije, čistila organizam i pomagala zarastanje rana, ali je blagotvorno delovala i na lečenje raznih bolesti, poput: artritisa, reumatizma, gastritisa, astme, dizenterije, čira na želudcu, gonoreje, različitih vrsta tumora i raka… Plemena koja žive oko Amazona i danas koriste Una de Gato tako što od njene kore prave razne čajeve i detokse.

  Upotreba ove biljke u novije vreme počela je sedamdesetih godina prošlog veka, kada je dr Klaus Keplinger otišao u Peru i lično učio o načinima korišćenja ove biljke. Svoja istraživanja preneo je dalje u svoju laboratoriju i 1989. i 1990. godine dobio je dva patenta za šest alkaloida izolovanih iz biljke. Patent ukazuje da je ekstrakt pogodan za nespecifičnu stimulaciju imunog sistema.

  Efekti IMUna de Gato na ljudski organizam
  Studije su nedvosmisleno pokazale da njeni sastojci imaju snažne:

  Antivirusne

  Alkaloidi iz biljke Una de Gato dramatično povećavaju sposobnost belih krvnih zrnaca da napadaju, onesposobljavaju i uništavaju bakterije i viruse kao i sva strana tela u našem organizmu . Zato je ova dragocena biljka najbolji izbor pred pojavu gripa i drugih viremija.

  Antibakterijske

  Postoji mnogo naučnih istraživanja koja su dokazala da prirodni lekovi mogu sačuvati ljudski organizam od raznih bakterisjkih infekcija i na taj način izbeći upotrebu sintetičkih lekova koji imaju mnogobrojne nuspojave. Una de Gato se već vekovima koristi kao prirodni lek, ali i kao prirodni antibiotik.

  Antimutagene

  Podaci o istraživanjima efikasnosti ove biljke pokazuju jako pozitivno dejstvo u očuvanju ćelijske vitalnosti i odbrane na nivou membrane svih ćelija u telu. Jedno od istraživanja pokazalo je da su se mutagene ćelije u urinu pušača (mutagene ćelije su uvek prisutne u urinu pušača) drastično smanjile nakon konzumacije ekstrakta amazonske lijane Una de Gato. Ovo istraživanje objavljeno je u časopisu Journal of Ethnopharmacy još 1993 godine.

  Antioksidantne

  Oksindolski alkaloidi daju ovom jakom antioksidantu i imunostimulatoru osobine koje retko možemo sresti u jednoj biljci. Drastično osnažuju i uvećavaju odbranbrene mehanizme ljudskog tela koje bakterije i virusi tj glavni uzročnici bolesti ne mogu savladati.

  Imunostimulativne Efekte

  Ekstrakt kore amazonske lijane predstavlja najjači imunostimulant koje je priroda stvorila do sada. Dokazano je da povećaava broj T- Limfocita za preko 50%, kao i bezbroj drugih blagotvornih efekata na podizanje i jačanje imunog sistema.

  Deluje i kao Antireumatik 

  Savremeni način života doneo je masovnu, gotovo epidemijsku pojavu oboljenja koštanog sistema. Zahvaljujući svom sastavu, Una de Gato deluje antiiflamatorno i analgetski. To znači da ne samo da će otkloniti bol i otkloniti upalu kod artritisa, burzitisa i brojnih oblika reumatizma nego će kao antioksidant zaštititi naše ćelije od starenja i time otkloniti početni uzrok mnogih degenerativnih stanja kako koštanog tako i ostalih sistema u našem organizmu.

  Pomaže Čišćenje i Lečenje Digestivnog Sistema

  Una de Gato ima sposobnost da čisti kopletan gastro-intestinalni trakt i tako pomogne bolesnicima koji pate od: sindroma propustljivih creva,sindrom iritiranih creva,kronove bolesti, divertikulusa, raznih fistula, hemoroida, čireva, gastritisa, parazita i poremećaja crevne flore.
  Doziranje i način upotrebe

  Za povećanje imuniteta i u prevenciji preporučena dnevna doza je 1-2 kapsule 180 mg. ekstrakta, nakon jela uz dosta tečnosti. Terapijska doza može biti veća.
  Sporedni Efekti

  Ispitano na:

  - Farmaceutskom fakultetu u Beogradu
  - Institutu “Dr. M. Jovanović Batut”
  - Ministarstvo Zdravlja