• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Kana za kosu bezbojna 100 g Lila Ma
  Šifra: 1206035

  Kana za kosu bezbojna 100 g Lila Ma

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Lila Ma Zemlja porekla: Indija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Iako Cassia obovata uopšte ne pripada istoj porodici biljaka kojoj pripada kana (Lawsonia inermis), ona se u svetu lepote naziva ,,bezbojna (neutralna) kana“, verovatno zbog veoma blagotvornog uticaja koji ima na zdravlje i lepotu kose (kao i kana), ali joj ne menja boju. 100 % prirodno – 0 % hemikalija.

  svojstva

  Ako je voda koju koristite za pranje kose puna kalcijuma i drugih minerala, oni se mogu nakupljati u vašoj kosi. Neki od tih minerala mogu da reaguju sa biljnim pigmentima u kasiji i da osenče kosu zelenkastim ili smeđim tonovima. Da biste ovo izbegli, isprobajte bezbojnu kanu na nekoliko vlasi koje pokupite, na primer sa češlja ili četke za kosu. Ako dođe do promene boje, koristite destilovanu vodu prilikom pripreme kasije.

  Regenerator za gustinu i jačanje vlasi: bezbojna kana jača koren i podstiče rast kose, čineći kosu ne samo sjajnom, već i gustom, jakom i zdravom.
  Regenerator za bujnost kose: kasija je odličan kondicioner za tanku kosu i osetljivu kožu glave, povećava bujnost vlasi.
  Kondicioner za glatkost i sjaj kose: ovo je prirodni kondicioner koji ne samo da čini kosu zdravom i gustom, već joj daje i sjaj i mekoću.
  Regenerator za plavu kosu: specijalno deluje na plavu kosu, jer naglašava i ističe žute pigmente. Ukoliko je nanesete na belu ili sedu kosu, ona će se blago obojiti u bledo plavu nijansu koja se gubi pranjem kose. Kod drugih boja kose ne dolazi do ovog efekta.
  Pogodna za sve tipove kose.

  sastojci

  100% prah biljke Cassia obovata - Neutralna kana.

  način primene

  Potopite prah u dovoljno vruće vode (oko 50 C), da se napravi gusta pasta (gustine kiselog mleka) i ostavite da odstoji desetak minuta. Podelite kosu na 4 dela i na svaki od njih ravnomerno nanesite pastu, idući od korena prema vrhu vlasi. Sakupite kosu u punđu i utrljajte u nju ostatak paste. Umotajte kosu peškirom (najlon kesa ili kapa za plivanje su druga mogućnost) i ostavite da stoji oko dva sata. Nakon toga dobro isperite kosu. 

  Za crvenu boju, koristite čistu kanu (Lawsonia inermis).
  Za ublažavanje crvene boje, dodajte 45 grama amla praha na 100 grama kane.
  Za dobijanje plave kose, pomešajte 25 % kane (Lawsonia inermis) i 75 % bezbojne kane (Cassia obovata).
  Za bakarnu boju koristite 50 % kane (Lawsonia inermis) i 50 % bezbojne kane (Cassia obovata).
  Za crvenkasto-smeđe tonove koristite 75 % kane (Lawsonia inermis) i 25 % indiga (Indigofera Tinctoria).
  Za smeđu boju koristite 50 % kane (Lawsonia inermis) i 50 % indiga (Indigofera Tinctoria).
  Za crnu boju, prvo nanesite kanu (Lawsonia inermis) – prvi korak, a zatim primenite indigo, kao drugi korak.