• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Kana za kosu indigo 100 g Lila Ma
  Šifra: 1206032

  Kana za kosu indigo 100 g Lila Ma

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Lila Ma Zemlja porekla: Indija Pakovanje: g

  svojstva

  Indijska biljka Indigofera tinctoria bila je poznata još u antičko vreme i još tada se koristila za bojenje kose. To se najbolje vidi iz savremenog naziva „indigo“, koji potiče od latinskog „Indicum“ što u prevodu znači „indijski“, odnosno „iz Indije“. Ova reč se koristila za plavu boju za kosu koju su koristili.

  Upotreba ove 100 % prirodne boje za kosu raširena je i danas: kosa obojena indigom daje jasnu i trajnu plavu boju. Ono što je važno, kosa se ne oštećuje ovim postupkom, već zadržava prirodni sjaj i gustinu.

  U dodiru sa vazduhom i toplom vodom počinje oksidacija indiga. Dakle, kada pomešate naš prah sa vodom i spremite se za bojenje, indigo je aktiviran.

  sastojci

  Indigo (Indigofera tinctoria).

  način primene

  Potopite indigo u dovoljno vruće vode (oko 50° C), da se napravi gusta pasta (gustine kiselog mleka) i odmah nanesite na kosu.

  Podelite kosu na četiri dela i na svaki od njih ravnomerno nanesite pastu, idući od korena prema vrhu vlasi. Ostavite da stoji oko tri sata. Nakon toga dobro isperite kosu (samo vodom, bez šampona). Sušite fenom desetak minuta, radi boljih rezultata.

  Kosa će punu boju dobiti u roku od 48 sati.