• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Kapsule Arđuna 60 kom Goodcare Pharma
  Šifra: 1414009

  Kapsule Arđuna 60 kom Goodcare Pharma

  1,426 RSDkom

  Robna marka: Goodcare Pharma Zemlja porekla: Pakovanje: g

  o proizvodu

  Dodatak ishrani na bazi kore drveta arđune koja doprinosi normalnoj funkciji srca.

  svojstva

  Aktivni sastojci na 1 dozu (1 kapsula = 600 mg)
  Prah kore drveta arđune (Terminalia arjuna) 500 mg

  Aktivni sastojci na 2 doze (2 kapsule)
  Prah kore drveta arđune (Terminalia arjuna) 1000 mg

  Prah kore Arđune se već hiljadama godina koristi u ajur-vedi kao najbolje sredstvo za zdravlje i oporavak srca. Kora je bogata saponinima, anti oksidantima, prostaglandinima, galnom i elaginskom kiselinom, fitosterolima, mineralima...

  Terminalia Ardjuna je visoko i moćno drvo koje jednom godišnje odbacuje svoju koru i stvara novu. Ova kora se već hiljadama godina koristi u ajur-vedi kao najbolje sredstvo za zdravlje i oporavak srca. Kora je bogata saponinima, anti oksidantima, prostaglandinima, galnom i elaginskom kiselinom, fitosterolima, mineralima…

  Dobrobiti arđune:
  1. Poboljšava pumpanje srca, što je veoma korisno kod uvećanog srca i kongestivne srčane mane, kao i drugih oblika insuficijencije.
  2. Jača srčani mišić. Korisna za jetru i pluća.
  3. Smanjuje loš, LDL holesterol – važno kod dislipidemija.
  4. Kora je bogata koenzimom Q – 10, bitan je za prevenciju infarkta.
  5. Smanjuje povišen pritisak i lupanje srca (tahikardija).
  6. shranjuje i jača srce kod ishemijske bolesti srca, angine pektoris, infarkta miokardijuma.
  7. Smanjuje emotivni stres, jača „emotivno srce“, a to je po ajur-vedi ključno za zdravlje „fizičkog srca“ – to jest mišića koji pumpa.
  8. Zdrave i čiste arterije.
  9. Sprečava stvaranje tromba – razlaže slepljene trombocite.
  10. Jača srce kod dekompenzovane reumatske srčane mane.

  Nema neželjenih dejstava, dobro se slaže sa alopatskim lekovima za srce.

  Drevni ajurvedski celitelji koristili su prah kore drveta Terminalia arjuna za smirivanje “hritshool” (angina pektoris) i drugih kardiovaskularnih stanja. Kora sadrži glikozide, veliku količinu flavonoida, tanine i mineralne materije.

  Flavonoidi deluju kao antioksidansi, protiv upalno i anti lipidno, dok su glikozidi kardiotonici, što arđunu čini jedinstvenom među lekovitim biljkama koje su danas u upotrebi.

  Savremena naučna istraživanja otkrila su da kora pokazuje značajno inotropično i hipotentzivno dejstvo (jača kontrakciju srca i smanjuje povišen pritisak), povećava protok kroz koronarne arterije i štiti miokard od ishemijskih oštećenja. Otkriveno je i da deluje kao blag diuretik, anti trombotik i stimulant lučenja prostaglandina E2.

  Obimna klinička evidencija ukazuju na pozitivno dejstvo ardjune na bolesti koronarnih arterija, bilo u kombinaciji sa statinima, bilo samostalno. Stav ajurvedskih mudraca da je arđuna biljka izbora za tretiranje različitih srčanih nedostataka, potvrđen je i studijama koje su pokazale njenu sposobnost da smanjuje levu ventrikularnu masu i poboljšava ispumpavanje iz leve srčane komore.
  U Indiji se Arđuna zove „Čuvar srca“, jer se smatra da ju je Tvorac stvorio nakon prizora na velikom bojnom polju, Kurukšetri, gde najveći junak tog vremena, Arđuna, sin Pandua, biva ophrvan emocijama i ne može da podigne svoj luk i suprotstavi se zlu, koje je oličeno u njegovim rodjacima i učiteljima. Videvši kako je moćnog Arđunu izdalo srce, Tvorac je pomislio: „Ako ovo može da se dogodi nepobedivom Ardjuni, šta tek reći za srce običnog čoveka?“ Zbog toga je stvorio ogromno, moćno drvo, Terminalia Arjuna, koje je sposobno da ojača srce svakoga i to ne samo fizičko, već i ono suptilno, emotivno srce.

  sastojci

  Prah kore drveta arđune (Terminalia arjuna), kapsula (stabilizator) se sastoji od hidroksi propil metil celuloze.

  način primene

  Po jedna do dve kapsule. Ujutru i uveče.

  napomena

  Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Držati van domašaja dece. Trudnice, žene koje doje, deca mlađa od 12 godina, osobe koje koriste lekove ili su preosetljive na bilo koji od gore navedenih sastojaka, trebale bi da se posavetuju sa svojim lekarom pre nego što počnu da koriste ovaj proizvod.