• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Kari 20 g Herbico
  Šifra: 3832097

  Kari 20 g Herbico

  45 RSDkom

  Robna marka: Herbico Zemlja porekla: Indija Pakovanje: g

  svojstva

  Kari poseduje protivupalna svojstva, dobar je antioksidant, sprečava nastanak Alchajmerove bolesti. Antoksidanti štite neurone i pomažu onima koji imaju umerenu demenciju da očuvaju svoje kognitivne funkcije. ”Čak i mala količina karija utiče na poboljšanje kognitivnih sposobnosti“ (smatra naučnik Ce Pin).

  sastojci

  Mešavina začina: kurkuma, kardamon, korijander, paprika ili čili paprika, kim, muskat, klinčići, biber, cimet.
  Alergen info: Mogući tragovi lista celera i slačice.

  način primene

  Upotreba: Najčešće se upotrebljava za jela od pirinča, mesnih jela i u sosevima. Koristi se za proizvodnju senfa i Worchester sosa.

  za one koje žele da znaju više

  Kari je indijska mešavina začina popularna u celom svetu. Tamno žute boje je, karakterističnog mirisa i pikantnog ukusa. Glavni sastojak je tamno žuti prah ,,žutog korena''  - kurkume.
  Koren kurkume se kuva, suši, oguli mu se koža, zatim se melje u prah. Pored kurkume u sastav karija ulaze još i: kardamon, korijander, paprika ili čili paprika, kim, muskat, klinčići, biber, cimet.
  U Indiji domaćice pripremaju same ovaj začin prema ukusima članova porodice, na zapadu ovaj začin dobijamo gotov. Kari može imati brojne varijacije, može biti blaži ili ljući. U radnjama se najčešće nalaze blage varijante ovog začina.