• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Kokosov šećer (organski proizvod) 400 g For Natura
Bio Spajz/
Kokosov šećer (organski proizvod) 400 g For Natura
  Šifra: 3506008

  Kokosov šećer (organski proizvod) 400 g For Natura

  524 RSDkom

  Robna marka: For Natura Zemlja porekla: Indonezija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  390
  energetska Vrednost KJ
  1663
  masti
  2,84g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  1,7g
  ugljeni hidrati
  91,0g
  - šećeri
  84,8g
  vlakna
  0,09g
  proteini
  1,74g

  o proizvodu

  Organski kokosov šećer.

  svojstva

  Kokosov šećer  je proizvod organskog porekla i prirodno je bogat izvor vitamina i minerala. Dobija se sakupljanjem cvetnog soka iz kokosovog cveta dok je kokos još u fazi cvetanja. Proizvod treba koristiti kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života. Laganog je, karamel ukusa i predstavlja alternativu standardnom žutom ili belom šećeru. kokosov šećer se koristi u odnosu 1:1 u odnosu na standardne šećere.

  Šta je Kokosov šećer?
  Fornatura kokosov šećer je prirodni šećer organskog porekla koji obiluje mineralima i vitaminima neophodnim za svakodnevnu pravilnu ishranu. Predstavlja bogat izvor Kalijuma, Cinka, Gvožđa, Magnezijuma,itd. kao i dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C a ima i neutralni pH.

  Kako se dobija Kokosov šećer ?
  Fornatura kokosov šećer se dobija prikupljanjem nektara (soka) iz cveta kokosa (Coco Nucifera). Sok se prikuplja i postupkom prokuvavanja dolazi do isparavanja viška vode. Na taj nacčn dobija se čist kokosov šećer bez rafinisanja i veštačkih aditiva.

  Kakvog je ukusa Kokosov šećer?
  Kokosov šećer ima prirodnu slast sa blagim osećajem ukusa karamel-a i meku kremastu teksturu koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni beli šećer u odnosu 1:1.

  Kokosov šećer - Primena
  Kokosov šećer u kuhinji - Široka primena u kulinarstvu i spravljanju zdravih poslastica. Odličan je za zaslađivanje napitaka bilo koje vrste: kafa, čaj, sok, šejk, kokteli...

  Kokosov šećer kod držanja dijeta - Fornatura kokosov šećer sadrži mineral kalijum koji doprinosi regulisanju nivoa holesterola u krvi čime je apetit uravnotežen, te stoga se smanjuje osjećaj gladi, što je idealno za uravnoteženu ishranu.

  Kokosov šećer i osobe sa dijebetesom- Kokosov šećer obiluje Hromom koji doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi i prepoznat je sa niskim glikemijskim indeksom GI35. Nizak glikemisjki index predstavlja prevenciju bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, inzulinske rezistencije i dijabetesa tip II, te debljine.

  Kokosov šećer za sportiste i poslovne ljude i sve ostale koji vode računa o aktivnom stilu života, kada konzumiraju kokosov šećer osetiće efekat trenutnog povrata energije zahvaljujući jednostavnim šećerima monosaharidima, a sa druge strane zahvaljujuci niskom glikemijskom indeksu (GI35) dolazi do sporog razlaganja i obezbeđuje se dugotrajno oslobađanje energije, tako da kada konzumirate kokosov šećer izbegavaju se takozvani "energetski padovi" u toku dana.

  Kokosov šećer - Prednosti korišćenja.
  Fornatura Kokosov šećer treba koristiti kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života. Predstavlja bogat izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B1, B2, B3 (Niacin) i B6 i aminokiseline.

  Kokosov šećer - Sastav.
  Fornatura Kokosov šećer, se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok termički obradjuje i isparavanjem viška vode, dolazi se do kokosovog šećera. Kokosov šećer se dobija ne rafinisanjem i bez aditiva. Ovo je jedinstvena tradicija stanovnika Indonezije, koje je poznato po proizvodnji najkvalitetnijeg kokosovog šećera u svetu.

  Kokosov šećer - Struktura.
  Osnovna struktura kokosovog šećera čini 82 % saharoze (praćeno glukozom i fruktozom (svaka 3-9 %), koji se sastoje od dugog lanca saharida, takodje poznatih kao „složeni ugljeni hidrati”.

  Za poređenje, rafinisani šećer trske je hemijski čist kristalni šećer napravljen od 100 % koncetracije saharoze, sastavljen od kratkih saharida zvani „jednostavni ugljeni hidrati” sa visokim glikemijskim inedxom, što štetno utiče na digestivni trakt. 

  Testovi koje je sproveo Institut za istraživanje hrane i ishrane (FNRI, studija iz 2007-me), otkrila je da kokosov šećer ima prirodno nizak glikemijski inedx GI 35, u poređenju da većinom drugih komercijalnih šećera, kao što su beli rafinisani šećer sa GI 68, Med 60 ili grožđani šećer 100.

  Kakvog je ukusa kokosov šećer.
  Kokosov šećer nema ukus kokosa, već je sličan braon šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa blagim osećajem ukusa karamel-a i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni beli šećer u odnosu 1:1.

  Kokosov šećer - Prednosti korišćenja u odnosu na druge šećere.
  Sveže isceđen kokosov nektar ili „sok” prirodno obiluje makro i mikroelemenatima koji sadrže minerale i vitamine: kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B i aminokiselina. Zahvaljujući termičkoj preradi, kokosov šećer zadržava hranljive sastojke čak i ako se kasnije koristi u pripremi kolača ili zaslađivanju toplih napitaka. Kokosov šećer sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok, čime se doboija efekat trajne energije bez uspona i padova, za razliku od tipičnih šećera i zaslađivača koji se nalaze na tržištu. 

  Fornatura Kokosov šećer proizvodi sadrže 100 % čist kokosov šećer bez mešanja sa drugim šećerima.

  Tumačenje glikemijskog indeksa.
  Znanje o vrednostima GI može nam pomoći u kontroli nivoa glukoze u krvi, što može biti dobra strategija prevencije bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, insulinske rezistencije i dijabetesa tip II, kao i debljine. Postoji poprilična količina naučnih radova koji ukazuju na povoljne faktore ishrane koja uzima u obzir vrednosti GI, posebno kod dijabetičara.

  Obzirom na to da hranljivi sastojci u kokosovom šečeru ostaju nepromenjeni, mogu »drugi sastojci« delovati u sinergiji, pogotovo aminokiseline i enzimi, koji »ublažavaju« saharozu, usled čega se fiziološka apsorpcija odvija sporije i ravnomernije i time osigurava trajnu energiju bez fluktuacije glukoze, to jest bez »uspona i padova« koji su često karakteristični za brzo probavljive namirnice sa visokim glikemijskim indeksom

  Kokosov šećer - Glikemijski indeks.
  Glikemijski indeks (GI), predstavlja relativni stepen koji se odnosi na koncentraciju glukoze u krvi koja raste posle uzimanja hrane. Ovaj indeks pokazuje koliko se brzo šećer iz hrane apsorbuje u krv. Što je viši glikemijski indeks, brže raste nivo krvnog šećera posle uzimanja hrane. Nizak glikemisjki indeks omogućava postepeno oslobađanje energije-bolja kontrola šećera u krvi u telu.

  sastojci

  100 % organski šećer u granulama.

  način primene

  Široka primena u svakodnevnoj ishrani. Koristi se za zaslađivanje čaja, kafe i svih vrsta sokova i koktela.

  napomena

  Kokosov šećer nije lek i količine koje se koriste treba da su u skladu sa propisanom terapijom stručnih lica.