• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Kordiceps 100 tableta 40 g Rick's technology
  Šifra: 1414049

  Kordiceps 100 tableta 40 g Rick's technology

  1,482 RSDkom

  Robna marka: Rick's technology Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  334
  energetska Vrednost KJ
  1449
  masti
  3.74g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  12.26g
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  55.86g

  o proizvodu

  Proizvod namenjen odrasloj populaciji za povećanje nivoa energije posebno kod sportista, za jačanje imunog sistema i održavanje opšte vitalnosti organizma.

  svojstva

  Proizvod je namenjen odrasloj populaciji za povećanje nivoa energije posebno kod sportista, za jačanje imunog sistema i održavanje opšte vitalnosti organizma. Cordycpes kapsule sadrže ekstrakt gljive Cordyceps Sinensis koja sadrži visokovredne aminokiseline i polisaharide.
  Osnovna lekovita svojstva gljive kordiceps:
        - poremećaj libida
        - regeneracija mišića
        - lečenje depresija
        - lečenje anemije.     
   
  Ova gljiva potiče sa Tibeta, i raste na nadmorskim visinama od oko 5000m. Izuzetno je skupocena. Za razliku od ostalih gljiva koje rastu na drvetu i sličnim organskim substratima, kordiceps raste na domaćinu insektu: životni ciklus počinje kao parazitska gljivica, raste i vremenom zauzima telo domaćina. Izduženim izgledom podseća na prst. Već neko vreme, proučavani su različiti metodi uzgajanja zbog njene deficitarnosti. Danas je moguće uzgajati micelijum kordicepsa koji srećom ima čak više potencijala u aktivnim sastojcima, a zatim se prerađuje u ekstrakt u kapsulama.

  Uobičajeno, prodaje se samo prodaje ekstrakt micelijuma, jer samo micelijum može biti uzgajan. Međutim, može se upotrebiti prah srodnih vrsta, kao na primer Cordyceps militaris ali pomenute gljive nemaju istu efikasnost.

  Pored vitamina i tragova hemijskih elemenata, kordiceps sadrži visokovrednosne aminokiseline kao i polisaharide.
  Mnogi pozitivni efekti kordicepsana ljudski organizam su dokazani brojnim istraživanjima. Istraživanje na medicinskom fakultetu u Pekingu dokazuje efekat poboljšanja libida. Gljiva je poznata u tradicionalnoj kineskoj medicini kao afrodizijak za muškarce i žene. 31% testiranih osoba koje su koristile ekstrakt iz upotrebljivog tela kordicepsa iskusili su znatna poboljšanja seksualnih aktivnosti. Između ostalog, druga grupa koja je koristila ekstrakt iz kordiceps micelijuma, 65% njih su saopštili značajna poboljšanja.
  Ekstrakt ovih gljiva koriste i sportisti: atlete kineskih olimpijskih timova su ih oduvek koristili da bi se brzo oporavili nakon iscrpljivanja i, pre svega, da efikasno poboljšaju svoj učinak u takmičenju. Naučnici predpostavljaju da pozitivni efekat kordicepsa na respiratorne organe i srce predstavlja razlog za povećanje učinka i izdržljivosti atletičara.
  Kordiceps usporavajuce deluje na enzim MAO te ima i antidepresivni efekat. Mao inhibitori se i u zapadnoj U tradicionalnoj kineskoj medicini ova gljiva se koristi i pri lečenju anemije (malokrvnosti).

  Energetske i hranljive vrednosti u 1 dozi:
  Energetska vrednost: 5.8kJ/1.4kcal
  Ugljeni hidrati <0.1 g, masti <0.1 g, proteini 0.22 g.

  sastojci

  Prah Cordycepssinensis 1 kapsula (0.3 g) - 0.3 g čist prah Cordyceps plus kapsula, želatin boje za kapsule (E171, E172).
  Rešenje Ministarstva Zdravlja RS broj: 4181/2013 Od: 16.09.2013.

  način primene

  Način upotrebe: 3 puta po 1 kapsula, posle obroka sa dosta tečnosti.
  Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
  Proizvod ne predstavlja zamenu za raznovrsnu ishranu.
  Čuvati van domašaja dece.
  Upozorenje: Osobe koje su alergične na bilo koju komponentu proizvoda ne smeju da koriste ovaj proizvod. S obzirom da utiče na snižavanje šećera u krvi, može imati uticaja na doze antidijabetika a takođe i na doze antiretroviralnih lekova. Ne preporučuje se primena kod adolescenata i dece mlađe od 18 godina u toku trudnoće i laktacije. Neželjeni efekti su retki: suvoća usta, mučnina i dijareja.
  Čuvanje: Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, na suvom i hladnom mestu, zaštićeno od svetlosti.