- Bez dodatog šećera
Mačkica - keks sa bademom i kakaom (organski proizvod) 45 g Just Superior
Proizvod nije u ponudikom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Ručno pravljen mekani keks bez dodatnog šećera, bez trans masti, bez soje i pšenice. Vegan.
100 % prirodan. 100 % organski. 100 % veganski. 0 % aditiva. 100 % ukusan. : )
svojstva
Mačkica je autentičan domaći ručno pravljen mekani veganski keks, od samo 6 kvalitetnih sastojaka biljnog porekla: integralnog ovsa, Arriba Nacional kakao praha i kakao butera, sicilijanskog badema, kokosovog sirupa i ulja, malo himalajske soli i apsolutno ničega više.
Naš svaki keks je ručno oblikovan.
Drugačije nije moglo da bude, jer su svi sastojci prirodni i minimalno procesirani. Nismo hteli da stavljamo aditive ni konzervanse iako ima onih koji su dozvoljeni u organskoj proizvodnji.
Prirodni i minimalno procesirani sastojci.
Zapravo nema nikakve razlike u odnosu na pravljenje keksa u sopstvenoj kuhinji, osim što je mikser mnogo veći, veći broj ljudi radi i ima mnogo više prehova i rerni.
Ovo je ukusan i zdrav keks koji smo napravili onako kako smo ga pravili u kući za svoju porodicu. Nema aditiva, aroma, emulgatora, dodatog sećera. Jedini zaslađivač je kokosov sirup, za koji se smatra da ima niži glikemijski indeks u odnosu na druge prirodne zaslađivače.
sastojci
Ovsene pahuljice od celog zrna ovsa (39 %), kokosov sirup (18 %), badem (17 %), kokosovo ulje (12 %), sirovi kakao puter (7 %), sirovi kakao prah Arriba Nacional (7 %), himalajska so. Svi sastojci su sertifikovano organski.
Alergen info: Sadrži ovas i jezgrasto voće (badem).
Kakao prah - hladno procesirana Arriba Nacional direktno iz Ekvadora. Smatra se jednim od najboljih kakao prahova na svetu.
Badem - slatkast badem direktno sa Sicilije, sorte Tuono koja ima divan ukus marcipana.
Ovsene pahuljice - dobijene isključivo hladnim presovanjem celog zrna ovsa. Celo zrno ovsa je poznato po svojim benefitima zbog bogatog sadržaja beta-glukanima za koje postoje odobrene zdravstvene izjave da dobrinose održavanju normalnog holesterola i novoa šećera u krvi nakon obroka.
Kokosov sirup - nektar dobijen iz kokosovog drveta, koji se u procesu proizvode samo blago zagreva, a smatra se da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača. Dodatno, sadrži u tragovima razne minerale i druge fitonutrijente.
Kokosovo ulje - hladno ceđeno kokosovo ulje prve kategorije direktno sa Filipina, gde se proizvodi najbolje kokosovo ulje na svetu.