• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Maska za negu kose 150 ml Shenemil
  Šifra: 1211007

  Maska za negu kose 150 ml Shenemil

  444 RSDkom

  Robna marka: Shenemil Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: ml

  o proizvodu

  Maska za negu kose i kože glave - H CLAY MASK je prirodna maska na bazi gline koja neguje, jača i vraća sjaj kosi. Efikasno obnavlja koren kose, uklanja nečistoće i suzbija seboreju i perut.

  svojstva

  Pod mikroskopom, kosa ima izgled kupa naslaganih/ugrađenih jedna u drugu. Dakle, ima veliku površinu, i tako skuplja sve otrove ne samo iz organizma, već i iz spoljašnje sredine. Kako je kosa glavni akumulator svih toksičnih metala i mikotoksina (što se može utvrditi analizom pepela dlake), potrebna joj je i adekvatna nega i pravilna ishrana.

  Glina je sredstvo koje su sve civilizacije koristile za negu kose. Svojim jonoizmenjivačkim i adsorpcionim dejstvom ona vezuje i odstranjuje toksine, kako iz površinskog tako i iz potkožnog dela dlake.

  sastojci

  Voda (water), glina (clay), askorbinska kiselina (ascorbic acid), ksantan guma (xanthan gum), natrijum bikarbonat (sodium bicarbonate), uljni ekstrakt hajdučke trave (yarrow oil extract), ekstrakt kestena (horse-chestnut seed extract), tamjana (frankincense extract), šipurka (rosehip extract), nane (mint extract), majčine dušice (thyme extract), natrijum salicilat (sodium salicylate), miris (parfum).

  način primene

  H CLAY MASK utrljavati u kožu glave blagim masiranjem, i ostaviti da odstoji 1–2 sata (može i duže). Sa tako utrljanom i zasušenom glinom može se i prespavati, i tek sutradan oprati kosa. Ako imate dugu kosu, potrebno je boraviti u toplijoj prostoriji, dok se glina ne zasuši.

  Ako se radi o alopeciji ili o problemima na pojedinim mestima kože glave, tada se mogu mazati samo ta mesta. Poželjno je glinu držati što duže (u toku noći).

  Ispiranje:
  Nakon nošenja maske nakvasiti dobro kosu toplom vodom. Tako nakvašena kosa treba da odstoji nekoliko minuta kako bi zasušena glina ponovo postala gel, a tek potom dodati šampon i isprati (po potrebi, može se obaviti još jedno šamponiranje). Posle ispiranja kose, na granici kosmatog dela i lica može se primetiti i crvenilo, koje zavisi od pigmentacije i traje do 30 minuta. Ono je normalna posledica dejstva gline.

  U fazi zasušivanja glina deluje na površinski deo kože, blago ga zateže, čime omogućava prodor aktivnih komponenti ulja u koren dlake. U zasušenom obliku, glina mehanički izvlači koren dlake naviše, ujedno vršeći prirodno masiranje kose, te je u zasušenom obliku treba nositi što duže. Takođe, glina rastvara nečistoće sa kože i izvlači iz znojnih žlezda sve toksične supstance.

  napomena

  Ovaj proizvod je vrlo efikasan kod problema sa peruti i seborejom.
  Da bi se pokazali pravi efekti gline, potreban je bar tromesečni tretman.
  Glina za pijenje i aktivni ugalj (carbo medicinalis-animalis) su poznati prirodni adsorbenti i jonoizmenjivači, koji vezuju otrove u crevnoj flori i ne dozvoljavaju im da se izlučuju preko krvnih sudova kože. Zato u fazi tretmana kose, odnosno kože glave, treba uporedo piti glinu u prahu Detox.
  Uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonitne gline u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
  Ovaj proizvod nije lek!