• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Moćna moringa (prah) 70 g Zdravo bilje
  Šifra: 1410038

  Moćna moringa (prah) 70 g Zdravo bilje

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Zdravo bilje Zemlja porekla: Indija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  150
  energetska Vrednost KJ
  530
  masti
  2.6g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  --
  ugljeni hidrati
  9.6g
  - šećeri
  --
  vlakna
  --
  proteini
  14.2g

  o proizvodu

  Moćna moringa - prah lista biljke Moringa oleifera.

  svojstva

  Moringa Oleifera je listopadno drvo, izvorno potiče sa Himaljskih planina na severu Indije, a danas se uzgaja u Indiji, Indoneziji, na Šri Lanki, Karibima, u Africi, Srednjoj i Južnoj Americi...
  Moringa se kao čudesno lekovito drvo pominje čak 2000 godina PNE u Ajurvedskoj tradicionalnoj medicini i od tada se koristi u prehrani i lečenju brojnih zdravstvenih problema. Neverovatno otporna biljka koja nesmetano raste i na potpuno suvim zemljištima čak i nakon požara ili seče, zbog čega je nazivaju i Večno (besmrtno) drvo ili Drvo koje nikada ne umire.

  Drvo moringa se smatra jednom od biljaka sa najhranljivijim sastojcima koje su do sad otkrivene. Najviše nutrijenata se nalazi u malim listovima ovog drveta.
  Kao što se vidi iz imena, ovaj prah se pravi od sveže ubranog lišća drveta. Svež prah je tamnozelene boje i ima jak miris koji podseća na miris oraha. Prah se priprema tako što se lišće suši na niskim temperaturama tako da tkivo biljke postane lako za mlevenje.
  Kada se jednom zapakuje, prah lista Moringe ostaje svež i zadržava sve hranljive vrednosti vitamina, minerala, andioksidanasa, hlorofila i svih aminokiselina koje sadrži.
  Po nutricionističkoj vrednosti moringa prah može parirati većini uobičajenog voća i povrća koje često konzumiramo. Pošto je potpuno organski, ovaj prah nema neželjenih efekata i lako ga je čuvati i koristiti. Lako se rastvara u vodi, tako da se često koristi i kao sastojak u jelima.
  Osušeni i samleveni prah lista Moringe sadrži oko 20 vrsta aminokiselina, 46 antioksidanasa, 36 antiupalnih komponenti i više od 90 nutrijenata, što ga čini jednim od najboljih prirodnih suplemenata. Moringa prah je odličan izvor minerala poput gvožđa, kalcijuma i vitamina A, B, B1, B2, B3, B6, C, E, kao i makrominerala i figonutrijenata. Sem toga, odličan je izvor proteina i dijetetskih vlakana.
  Zahvaljujući velikom prisustvu gvožđa u sastavu, ova moćna biljka ubrzava formiranje hemoglobina i mioglobina, korisna je kod dijabetesa, snižava nivo triglicerida i reguliše krvni pritisak.
  Proteini u prahu moringe sadrže 18 od 20 poznatih amino-kiselina koje su neophodne telu, uključujući i svih osam esecijalnih koje ne možemo da sintetišemo i moramo da uzimamo preko hrane. 
  U moringi nalazimo esencijalne aminokiseline: izoleucin, leucin, lizin, metionon, fenilalanin, treonin, triptofan, valin kao i aminokiseline alanin, arginin, asparaginsku kiselinu, glutaminsku kiselinu, glicin, histidin, prolin, serin, tirozin i cistein.
  Od arginina telo gradi hormon rasta koji je među ostalima odgovoran i za izgradnju hrskavice te se njegovim pojačanim stvaranjem mogu smanjiti bolovi u leđima i kostima.
  Moringa je izvrstan izvor svih esencijalnih i neesencijalnih aminokiselina i preporučuje se u ishrani sportista, osoba koje se bave umnim i kreativnim radom, ljudima koji su opterećeni stresom, vegetarijancima (Moringa prah je izuzetno bogat proteinima koji u ljudskoj ishrani mogu menjati proteine iz mesa, što je do otkrića Moringe bio slučaj sa sojom).
  Zeatin je još jedan sastojak ovog praha, vrhunski je antioksidant moćnih svojstava i snažan detoksikator organizma koji utiče na obnavljanje ćelija. Moringa prah igra značajnu ulogu kad je u pitanju i zdravlje kože. Širok spektar hranljivih sastojaka ga čini odličnim za kožu, a pre svega Zeatin koji utiče na regeneraciju ćelija i sporije starenje istih.
  Moringa prah se može naneti direktno na lice ili se izmešati sa glinom ili sandalovinom kao pasta i tako naneti na lice kao maska za nežniju, sjajniju i kožu bez fleka.
  Moringa prah je odličan izvor antioksidanasa i sadrži dosta vitamina A, C i E i bioflavonoida. Aktivni slobodni radikali uzrokuju kožna oboljenja tako što uništavaju elektrolite u zdravim molekulima. Ovi nutrijenti pomažu u sprečavanju oksidacije zdravog tkiva i tako usporavaju proces starenja i stvaranja bora.

  Moringa je bogat izvor hlorofila koji jača naš imunološki sustav i snagu samozarastanja. Taj zeleni pigment ima antibakterijsko delovanje, poboljšava moždane funkcije, smanjuje nivo holesterola i potiče čišćenje organizma od otrova. Moringa ne sadrži samo hlorofil već i druge biljne pigmente s jakim antioksidacijskim delovanjem poput karotenoida (luteina, alfa-karotena, beta-karotena), ksantina i drugih.

  Dijabetes može izazvati probleme sa vidom i očima. Zbog veoma velikih količina vitamina A koji se nalaze i Moringi u kombinaciji sa mnoštvom antioksidanasa veoma efikasno potpomažu u smanjenju rizika od pojave slepila kod dijabetičara.
  Vitamin C je veoma bitan za regulisanje produkcije insulina. Nedostatak vitamina C dokazano negativno utiče na funkcionisanje pankreasa i njegovu mogućnost da luči neophodne količine insulina. Moringa u svojim listovima sadrži 6 do 7 puta više vitamina C nego pomorandža.
  Moringa prah je 100% organska namirnica i nema neželjenih dejstava, tako da je bezbedna za osobe svih uzrasta.
  Po sadržaju nutrijenata prah moringe sadrži:
  •    15 x više kalijuma od banane,
  •    10 x više vitamina A i 4x više beta karotena od šargarepe,
  •    25 x više gvožđa od spanaća,
  •    17 x više kalcijuma od mleka,
  •    6 x više cinka od badema,
  •    5 x više dijetetskih vlakana od povrća,
  •    6 x više amino-kiselina od belog luka,
  •    50 x više B2 vitamina od sardine,
  •    50 x više B3 vitamina od kikirikija,
  •    4 x više E vitamina od kukuruznog ulja,
  •    1000 x više zeatina od bilo koje druge biljke

  Vodite računa koju Moringu kupujete: sirovina za preparat Moćna Moringa se pravi od sušenog lista biljke Moringa u kojem se nalaze najviše kvalitetnih nutrijenata.

  (2 g):
  Energetske vrednosti 41kJ/3kcal
  Proteini 0.284 g, ugljeni hidrati 0.192 g, masti 0.052 g

  sastojci

  Osušen i samleven prah lista drveta Moringa, bez drugih sastojaka i aditiva.

  način primene

  Odrasli: prvih sedam dana 1 g (1/2 kafene kašike) praha dnevno. Posle sedam dana korišćenja: 2 do 4 g (1-2 ravne kafene kašike praha) dnevno.
  Upozorenja: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Proizvod nije zamena za raznovsrnu ishranu. Ne preporučuje se deci, trudnicama, ženama koje doje i osobama preosetljivim na sastojke proizvoda.