• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Multi C glina u prahu za spoljnu upotrebu 300 g Shenemil
  Šifra: 1205022

  Multi C glina u prahu za spoljnu upotrebu 300 g Shenemil

  632 RSDkom

  Robna marka: Shenemil Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Multi C glina u prahu za pripremu maske na koži lica i tela.

  svojstva

  Bentonitna glina je nastala iz vulkanskog pepela. Uglavnom se sastoji iz minerala montmorilonita, ali su tu i gvožđe, kalijum, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcijum, minerali čija su svojstva dobro poznata.
  Bentonitna glina sadrži i delove algi dijatomeja, što joj daje organski karakter.
  Glina je od pamtiveka proveren prirodni proizvod, a na mnogim mestima je pomenuta i u Bibliji, i kao preventiva i kao sredstvo isceljenja. Kada se bentonitna glina pomeša sa vodom, tada nabubri i stvara se naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena.
  Maska za lice od bentonite gline je posebno dobra za masnu i problematičnu kožu. Ukoliko se glina nanosite na suvu kožu, može se dodati i malo svinjske masti, kokosovo ulje, kajmak, pavlaku ili punomasni jogurt. To možemo učiniti neposredno pre nanošenja.
  Detaljna istraživanja i primena o bentonitnoj glini nalaze se u knjizi “Moć gline” Prof.dr Staniše Stojiljkovića

  sastojci

  Glina.

  način primene

  Odgovarajuću količinu Multi C i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2 : 3 (Multi C : voda). Smešu dobro promešati (plastičnom ili drvenom) kašičicom, sve dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smeša je spremna za aplikaciju.
  Zavisno od željene primene, u ovako pripremljenu smešu mogu se dodavati i: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.

  Recept: Multi C se može koristiti za pripremu raznih maski za lice (protiv akni i mitesera, za čišćenje kože, hidrataciju i odmašćivanje površinskog sloja kože), za negu i rast kose, kao i za druge delove tela: maske protiv strija i celulita, obloge oko zglobova i mišića, tople kupke, piling kože…
  Pripremljenu masku potrebno je držati do 30 minuta na koži, a potom skinuti blagim masiranjem vlažnom tkaninom (ili vatom), ili nežnim ispiranjem mlakom vodom.
  Primer pripreme hranljive maske: celo jaje umutiti sa 20g soka od krastavca i malo jogurta, potom dodavati Multi C dok se ne dobije gusta smeša. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

  Napomene:
  - Multi C ne bi trebalo dovoditi u kontakt sa metalnim predmetima.
  - Ne preporučuje se nanošenje Multi C maski više od 3 puta nedeljno.
  - Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.
  - Ovaj proizvod je isključivo za spoljnu upotrebu!
  - Ovaj proizvod nije lek!

  Uputstvo je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonita u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.
  Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.
  Proizvedeno po tehnologiji prof.dr Staniše Stojiljkovića.