• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Omega-3 norveško ulje 500 ml Biopharma
  Šifra: 1424009

  Omega-3 norveško ulje 500 ml Biopharma

  4,032 RSDkom

  Robna marka: Biopharma Zemlja porekla: Norveška Pakovanje: ml

  o proizvodu

  Norveško Omega-3 ulje bakalara za celu porodicu. Norveško omega-3 ulje sa ukusom limuna proizvedeno je od jetre divljeg norveškog arktičkog bakalara. Sadrži omega-3 masne kiseline DHA i EPA, prirodne vitamine A, D, kao i vitamin E. Preporučuje se deci tokom rasta i razvoja, kao i trudnicama i dojiljama.

  svojstva

  Epa i Dha doprinose normalnoj funkciji srca. Koristan efekat se postiže dnevnim unosom od 250 mg Epa i Dha. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin A doprinosi: normalnom metabolizmu gvožđa, održavanju normalnih sluznica, održavanju zdrave kože, održavanju normalnog vida, normalnoj funkciji imunološkog sistema; Vitamin A ima ulogu u procesu diferencijacije ćelija. Vitamin D doprinosi: normalnoj apsorpciji/iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne funkcije mišića, održavanju normalnih zuba, normalnoj funkciji imunološkog sistema; Vitamin D ima ulogu u procesu deljenja ćelija. Omega-3 masna kiselina Dha je najzastupljenija omega-3 masna kiselina u mozgu, dok omega-3 masna kiselina EPA ima značajnu protivupalnu ulogu. Obe su neophodne za pravilan rad mozga i preporučuju se za poboljšanje pamćenja, koncentraciju i kod poremećaja raspoloženja.
  Ulje jetre bakalara predstavlja dobar izvor dugolančanih omega-3 masnih kiselina kao i prirodnih vitamina A i D. U prošlosti je upotrebljavano zbog visokog sadržaja vitamina A i D, a često je davano i deci kako bi se sprečila deficijencija vitamina D. Prema određenim podacima, 10 ml ulja jetre bakalara može da sadrži od 750 – 1200 μg vitamina A i 2,5 – 10 μg vitamina D. Kao i većina ribljih ulja, ulje jetre bakalara sadrži značajne količine omega-3 masnih kiselina, eikozapentaensku (Epa; C20:5n-3) i dokozaheksaensku (Dha: C22:6n-3) kiselinu.
  Dha je jedna od osnovnih komponenti fosfolipida ćelijske membrane, pogotovo u mozgu i retini. Neophodna je za optimalni razvoj nervnog sistema i vida. Dha je najzastupljenija omega-3 masna kiselina u ljudskom mleku. Epa predstavlja prekurzor prostaglanidina, leukotriena i tromboksana. Suplementacija omega 3 masnim kiselinama može dovesti do sniženja nivoa triglicerida i povećanja nivoa dobrog holesterola (Hdl-a). Takođe može imati antiinflamatorno, antitrombotsko i imunomodulatorno dejstvo.

  Veliki broj istraživanja je pokazao da omega 3 masne kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola LDL-a, kao i ukupnog holesterola, regulišu metabolizam lipoproteina, povoljno utiču na krvni pritisak i aritmiju. Takođe, imaju blagotvorno delovanje na gastrointestinalni, muskulatorni i imunološki sistem.
  Efekat snižavanja nivoa triglicerida se ispoljava zahvaljujući zajedničkom efektu inhibicije lipogeneze i stimulacije oksidacije masnih kiselina u jetri.

  sastojci

  Ulje jetre divljeg norveškog arktičkog bakalara, prirodna aroma limuna, dl-alfa-tokoferol, antioksidansi (ekstrakt bogat tokoferolima, ekstrakti ruzmarina (Rosmarinus officinalis)), origano (Origanum vulgare), majčina dušica (Thymus vulgaris), karanfilić (Syzygium aromaticum).

  Sastav u 100 ml:
  Ulje jetre divljeg arktičkog bakalara: 92 g, Omega-3 masne kiseline, od čega: 22 g EPA (Eikozapentaenska kiselina) 8 g, DHA (Dokozaheksaenska kiselina) 12 g, vitamin A (prirodan vitamin A) 5000 μg RE, vitamin D (prirodan vitamin D) 400 μg, vitamin E (u obliku dl-alfa-tokoferola) 120 mg α-TE.

  način primene

  1 put dnevno uz obrok 2.5 ml (1/2 kafene kašike) za decu stariju od tri godine i odrasle.

  napomena

  Upozorenja: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Preporučena dnevna doza ne sme da se prekorači. Čuvati van domašaja dece. Pre upotrebe konsultovati se sa lekarom/nutricionistom.

  Osobe koje koriste lekove protiv zgrušavanja krvi (antikoagulansi) potrebno je da se obrate svom lekaru pre nego što počnu da koriste norveško omega-3 ulje. Osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje bi trebalo da koriste ovaj proizvod jedino pri preporuci i pod nadzorom lekara.