Pečurke šitake u prahu (organski proizvod) 100 g Beyond
1,045 RSDkom
nutritivne vrednosti
na 100go proizvodu
Šitake (shiitake) gljiva
svojstva
Šitake (Shiitake Lentinula edodes) gljiva potiče iz Japana, gde se već vekovima koristi u tradicionalnoj, ali i u zvaničnoj medicini. Japanci je zovu eliksirom života. Ime šitake (shiitake) sastavljeno je od japanskih reči “shii” (hrast) i “take” (pečurka) pošto ova gljiva raste na kori hrasta, kao i drugog drveća. Shiitake su posle šampinjona najpopularnije gljive u kulinarstvu. Imaju specifičan, pun ukus.
sastojci
100 % organska shiitake gljiva u prahu, sušena na vazduhu.
Alergen info: nema alergena.
način pripreme
Shiitake gljiva u prahu može se dodati u razna kuvana jela, kao ukusni dodatak, ili se uzimati kao preparat: 1 kašičicu praha pomešanu sa šoljicom mlake vode i piti 1-3 puta dnevno pola sata pre ili dva sata nakon obroka.