• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Pivski kvasac 200 g Macrobiotic Prom
  Šifra: 1425006

  Pivski kvasac 200 g Macrobiotic Prom

  465 RSDkom

  Robna marka: Macrobiotic Prom Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Pivski kvasac u prahu - inaktivisan, odgorčen. Bogat proteinima, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima B kompleksa, mineralima i oligoelementima.

  svojstva

  Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma. Hrom je važan za normalno održavanje šećera u krvi pa se pivski kvasac preporučuje u dijetoterapiji dijabetičara.
  Pivski kvasac pomaže u prevenciji i lečenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao što su neuroze, neuralgije, stres, zamor kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora. Reguliše metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiče na smanjenje štetnog LDL holesterola. Vitamini B grupe utiču na jačanje imunološkog sistema, poboljšavaju rad nervnog sistema, utiču na rast i pravilnu deobu ćelija.
  Pivski kvasac se preporučuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, čorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku.

  način primene

  Za odrasle 15-20 g dnevno (poželjno je rasporediti u nekoliko doza). Za decu 8-10 g dnevno. Rastvoriti u čaši omiljenog napitka ili dodati jelu.