• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Zdravi napici
/
Prirodna izvorska voda 0.6 l Vlasina
  Šifra: 1429019

  Prirodna izvorska voda 0.6 l Vlasina

  50 RSDkom

  Robna marka: Vlasina Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: l

  o proizvodu

  Prirodna izvorska vosa da niskim sadržajem mineralnih materija i natrijuma.

  svojstva

  pH vrednost 7.03
  Ukupna tvrdoća 1.45°dH
  Elektroprovodljivost 67µS/cm

  Litar vode sadrži:
  Suvi ostatak na 180°C 39 mg
  Natrijum  1.40 mg
  Magnezijum 4.27 mg
  Kalcijum 7.42 mg
  Gvožđe <0.01 mg
  Hidrokarbonati 30.5 mg
  Sulfati 1.31 mg

  Na jugoistoku Srbije nalazi se Vlasinska visoravan i Vlasinsko jezero okruženo planinama Vardenik, Čemernik i Gramada ili Crkvena planina - Plana (kako je meštani zovu). Sastavljena je od kristalnih škriljaca prve grupe i pripada Rodopskom sistemu. Ispod Vrtopa (1721 m), najvišeg vrha, nalazi se izvor Vlasina vode na 1500 m, daleko od saobraćajnica, velikih naselja i industrije. U podnožju u selu Preslap na nadmorskoj visini od 1100 m nalazi se fabrika za flaširanje vode koja od izvora do fabrike pređe put kroz cevovod dužine 3000 m.

  Vlasina se bez ikakve prerade flašira u istom kvalitetu kao što je na izvoru, a kvalitet i sastav zemljišta obezbeđuju najfiniju filtraciju vode što je svrstava u red najčistijih voda. Izuzetna mekoća, neutralna pH vrednost i veoma nizak sadržaj nitrata, natrijuma i ostalih minerala svrstavaju Vlasinu u grupu veoma slabo mineralizovanih voda sa svega 30-40 mg/l suvog ostatka pri temperaturi od 180°C.

  Temperatura vode na izvoru je 6°C tokom cele godine.

  Vlasina ima potvrđen kvalitet u više renomiranih laboratorija u Nemačkoj, Švajcarskoj i Srbiji od prvih ispitivanja početkom 2000-tih godina do danas!

  Vlasina voda je zbog svog sastava i veoma niskog sadržaja minerala pogodna za trudnice i bebe, a povoljno utiče i na kvalitet majčinog mleka.