• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Reiši pečurke 50 g Rick's technology
  Šifra: 1424003

  Reiši pečurke 50 g Rick's technology

  570 RSDkom

  Robna marka: Rick's technology Zemlja porekla: Kina Pakovanje: g

  svojstva

  Reiši gljive rastu u mnogim delovima sveta, uključujući i Evropu ali nisu posebno kulinarski popularne zbog svog izrazito gorkog ukusa. Koriste se u kineskoj medicini preko 4000 godina jer su  jak, pozitivan zdravstveni stimulans. U Aziji ove gljive se takođe nazivaju i "gljive besmrtnosti" zbog njihove sposobnosti da produže dobro zdravstveno stanje čoveka i njegov život.

  Ova gljiva spada u deset najdelotvornijih prirodnih lekova uopšte! Ovo je posebno potvrđeno u istraživanjima u Japanu i SAD poslednjih godina. Lečenje reiši gljivama daje neverovatne rezultate u borbi protiv nesanice i nervoze. U Kini, pacijenti oboleli od hepatitisa B, tretirani sa reiši gljivom u 92,4% slučajeva su dali izuzetne rezultate. Prilikom ispitivanja reiši gljive u Linus - Pauling Institutu za nauku i medicinu na 250 pacijenata obolelih od tumora, gde konvencionalna medicina nije dala rezultate, primećeno je da tretiranje reiši gljivama u većim dozama u kombinaciji sa vitaminom C daje neverovatne rezultate. Produkcija antitela se drastično povećala, nestale su infekcije, aktivirao se imuni sistem a posebno T - ćelije. U dozama većim od 5 gr reiši gljiva je dala pozitivne efekte u borbi protiv tumora pluća, moždanog tumora, tumora jetre, tumora bubrega i raka pankreasa.

  Blagotvorno dejstvo reiši gljive (Ganoderma Lucidum ili na kineskom Ling Zhi) poznato je preko 4000 godina. Stari kinezi su je obožavali, preporučivali su je svakome ko je od nečega bolobao. Verovalo se da samo posedovanje reiši gljive produžava život vlasniku, reiši se u prirodi veoma teško nalazi, pa je do druge polovine 20-od veka bila rezervisana za Azijske kraljeve i bogataše. Nazivali su je još i drvetom života i biljkom dugovečnosti. Širom sveta urađene su mnoge studije o blagotvornosti dejstva reiši gljive na ljudski organizam i u svim je dobila najbolje ocene.

  sastojci

  100 % dehidrirana Reishi gljiva (Ganoderma Lucidum) u listićima.
  Proizvedeno u skladu sa HACCP principima. ISO 9001 sistemom.

  način pripreme

  Kao čaj. Kao tonik. Kao dodatak supama i čorbama.
  Mogu se koristiti ucelo ili kao listići za spremanje čaja ili supe. Reiši gljive se mogu naći u prahu (tablete) i kao visokokoncentrovani ekstrakt za pomoć već obolelim osobama.
  Savetuje se upotreba sa vitaminom C. Ukoliko se koristi kao čaj obavezno koristiti limun, a ako je i u tom slučaju jako gorko onda čaj zasladiti medom. Šećer nipošto ne koristiti kao zaslađivač!

  Budući da je reiši drvenasta gljiva, sprema se isključivo kuvanjem. Pored pripreme kao čaj može se spremati:

  • U supi: Dodati sušene listiće reiši gljive supi ili čorbi i kuvati na laganoj vatri najmanje sat vremena a potom izvaditi listiće.
  • Kao tonik: Staviti 15 g sušenih reiši-listića u vino ili na neko žestoko alkoholno piće i ostaviti 3-5 meseci da odstoji. Dozirati do 1 dl na dan ako je u pitanju bilo vino ili 0.5 dl ako je u pitanju žestoko piće.

  Reiši gljivu je najbolje potopiti preko noći u posudu sa oko 3 dl vode i ostaviti da odstoji do ujutru. U istoj vodi kuvati je na slaboj vatri oko 30 minuta u poklopljenoj posudi, da ne bi isparilo previše vode. Što se duže kuva više se aktivnih sastojaka dobije iz gljive. Ovako dobijen čaj može se zasladiti medom, a preporučljivo je dodati limun ili vitamin C radi bolje apsorpcije aktivnih sastojaka.

  Kod osoba koje samo žele da očuvaju svoj imunitet, dovoljna dnevna doza je 5 g (jedna desetina pakovanja) a kod već obolelih osoba ta količina može biti 15 g i više. Nema neželjenih dejstava, niti može doći do predoziranja. Ista količina reiši gljive može se kuvati dva puta, jer i drugi put luči korisne materije. Ukoliko želite da spremite veću količinu odjednom, ostatak možete čuvati u frižideru 3 dana. Preporučuje se konzumiranje pre jela, ujutru na prazan stomak, a kod osoba sa stomačnim problemima posle jela. Može se konzumirati i više puta na dan.

  Nisu poznati nikakvi negativni efekti Reishi gljive na ljudski organizam niti mogućnosti predoziranja. Voditi računa da uvek bude u zatvorenoj posudi van domašaja insekata.