• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Sapun od kozjeg mleka 75 g Željko Zeljković
  Šifra: 1208018

  Sapun od kozjeg mleka 75 g Željko Zeljković

  130 RSDkom

  Robna marka: Željko Zeljković Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  Sapune od svežeg, nekuvanog kozijeg mleka ručno pravi po receptu naših baka i prabaka Željko Zeljković iz Kikinde. Blagog su mirisa i veoma pogodni za osetljivu i obolelu kožu i preporučuju se osobama koje pate od kožnih oboljenja ili su alergične na industrijske sapune.

  svojstva

  Ovi sapuni imaju blagotvorno dejstvo zbog visokog sadržaja glicerina. Poznato je da je ph vrednost kozjeg mleka najpribližnija ljudskoj koži.
  Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog sadržaja vitamina E, A, B6, B12. Kozje mleko takođe služi kao omekšivač koji prirodno daje vlažnost koži i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja, kao osnovna sirovina i glicerinska baza obiluju vitaminima A, D, E, K kao i mineralima kalcijumom, fosforom, natrijumom, kalijumom i gvožđem, omega 3 i omega 6 masnim kiselinama te brojnim antioksidansima i zahvaljujući njima hrani kožu, usporava njeno starenje, ubrzava regeneraciju te je čini vitalnom i elastičnom.

  sastojci

  Sveže kozje mleko, kombinacija jestivih biljnih ulja, kaustična soda.

  način primene

  Pogodni su za osetljivu i obolelu kožu.
  Posebno se preporucuje osobama sa ispucanom i suvom kozom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze.Odlican je i za pranje kose.