• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Seme konoplje oljušteno (organski proizvod) 150 g Just Superior
Bio Spajz/
Seme konoplje oljušteno (organski proizvod) 150 g Just Superior
  Šifra: 3003011

  Seme konoplje oljušteno (organski proizvod) 150 g Just Superior

  750 RSDkom

  Robna marka: Just Superior Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

  100% organsko seme konoplje ljušteno mehaničkim procesom bez podizanja temperature i na taj način su sačuvani svi visoko uredni sastojci.

  svojstva

  Seme industrijske konoplje (Cannabis sativa) predstavlja važan izvor prehrane hiljadama godina u starim kulturama sveta. Osim osnovnih neophodnih vitamina, minerala sadrži i neophodne nezasićene masne kiseline u visokom procentu preko 93%.

  100 grama konopljinog semena sadrži više korisnih proteina od iste količine mesa. Dva glavna proteina koja konoplja sadrži su edestin i albumin. Ovi visokokvalitetni proteini se lako vare i sadrže značajne količine svih esencijalnih aminokiselina. Kako bi naš endokanabonoidni sistem pravilno funkcionisao, bitno je da u telo unosimo dovoljno omega-3 i omega-6 kiselina i sve preporučene prirodne antioksidanse u ishrani. Seme konoplje ima najbolji odnos omega 3/6 polinezasićenih masnih kiselina. One sadrže sve kiseline koje obaraju nivo LDL holesterola i triglicerida u krvi. Smatraju se odličnim oružjem protiv povišenog krvnog pritiska. Zahvaljujući njima, industrijska konoplja osim što smanjuje rizike od srčanih bolesti, uspešno ublažava i različite upale.

  Konopljino seme je važno i za zdravu i negovanu kožu, naročito ako imate psorijazu,u čijoj je osnovi, zapravo, upalni proces. S druge strane, omega-3 masne kiseline neophodne su i za normalan rad mozga – poboljšanje koncentracije i kognitivnih sposobnosti. Tri kašike konopljinog semena dnevno obezbediće vam polovinu preporučene dnevne doze magnezijuma. Takoreći, ova biljka osim što čuva zdravlje srca i krvnih sudova, može biti efikasna u prevenciji osteoporoze, ali i migrene. Magnezijum pomaže i u slučaju nesanice, a sprečava i oštećenja jetre i bubrega. No, to nije jedini mineral kojim semena konoplje obiluju. Ona su bogata i fosforom, gvožđem i cinkom.

  Vlakna 1 g / 4 %
  Protein 10 g / 12 %
  Kalijum 360 mg / 10 %
  Kalcijum 4 %
  Gvožđe 20 %
  Fosfor 50 %
  Magnezijum 50 %
  Cink 20 %
  Bakar 25 %
  Mangan 110 %
  Thiamin (B1) 25 %
  Niacin (B3) 6 %
  Piridoksin (B6) 15 %
  Folna kiselina (B9) 10 %

  sastojci

  Seme konoplje.

  način primene

  Preporučuje se u ishrani dece i trudnica jer sadrži vitamine (posebno B6) i minerale (Fe, Zn, Cu, Mg, Mn).