• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Kozmetika i higijena
/
Sidha - šampon od cveta hibiskusa 180 ml Herbal Shampoo
  Šifra: 1211009

  Sidha - šampon od cveta hibiskusa 180 ml Herbal Shampoo

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Herbal Shampoo Zemlja porekla: Indija Pakovanje: ml

  svojstva

  Cvet i list hibiskusa se od davnina koriste za kozmetičke tretmane. Posebno je popularan i cenjen u indijskoj tradicionalnoj medicini (ajur vedi) i kineskoj narodnoj medicini.

  U Indiji je najpoznatiji crveni hiskus (Hibiscus rosa sinensis). Njegova svojstva su vrlo korisna za negu kose i kože glave i odlično je sredstvo za prevenciju problema kao što su  perut i opadanje kose.

  Hibiskus deluje  na kožu glave umirujuće i hladeće, što je od velike koristi kod perutanja i osipa. Koristan je kod seboreje, jer ima stežuće delovanje, a pomaže i u redukciji lučenja masnih žlezda i prekomernog mašćenja kose i kože glave. Smanjuje preterano ljušćenje kože, svrab i crvenilo kože glave. Uklanja toksine, stimuliše cirkulaciju kože glave i tako  pomaže snabdevanje osnovnim hranjivim materijama. Odličan je zaštitnik od efekata zagađenja iz vazduha, kojima smo neprestano izloženi, koji imaju razorno dejstvo na dlaku, koren dlake i kožu glave. Sprečava opadanje, pucanje krajeva i prevremeno sedenje kose. Popravlja opšte stanje i izgled kose. Čuva volumen i prirodnu boju kose. Podstiče rast zdrave i guste kose.
   
  Na šta treba obratiti pažnju?
  Kosa  ima u oko 85% svog sastava kompleks proteina koji se zove keratin, a ostali sastojci su voda, lipidi i pigment melanin sa tragovima minerala kao što je kacijum, magnezijum, bakar, fosfor, silikon, itd. Kada se kosa ne ishranjuje pravilno gubi svoje korisne i važne sastojke, a time i zdrav izgled, gustinu, lepotu i sjaj.
  Razlozi za to su: šamponi na hemijskoj bazi, zagađivači iz vazduha, fizička slabost, nepravilna ishrana, stres, boje za kosu, minival, preparati za ispravljanje kose, genetsko nasleđe.

  za one koje žele da znaju više

  Hibiskus je biljka iz porodice Malvaceae, a u narodu je poznat  kao „japanska ruž''. Iako se gaji u celom svetu prirodno stanište hibiskusa su topli i umereni, suptropski i tropski regioni. Poreklom je sa prostora današnje Indije i Kine.

  Smatra se da je u Evropu stigao tokom 1731. godine,  po povratku biologa sa istraživačkih pohoda iz Azije. Uglavnom se uzgaja kao ukrasna biljka, ali takođe je poznat i lekovit čaj od hibiskusa, a ne zaostaje ni njegova popularnost u kozmetiškoj industriji.