• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Spirulina - plavozelena alga 300 tableta 75 g San Sebastian
Bio Spajz/
Spirulina - plavozelena alga 300 tableta 75 g San Sebastian
  Šifra: 1428002

  Spirulina - plavozelena alga 300 tableta 75 g San Sebastian

  1,200 RSDkom

  Robna marka: San Sebastian Zemlja porekla: Kina Pakovanje: g

  o proizvodu

  Spirulina - plavozelena alga, jedan od najkompletnijih izvora hranljivih materija.

  svojstva

  Spirulina je jedna od najbogatijih i najkompletnijih izvora hranljivih materija. Koristi se za poboljšanje stanja kardiovaskularnog sistema, mozga i očiju, jačanje imuniteta, povećanje energije, pročišćenje organizma, smanjenje telesne težine. Sadrži visok nivo proteina i beta-karotena, bogat je izvor GLA (gamalinolenske kiseline). Spirulina obezbeđuje i optimalan nivo vitamina, minerala, antioksidansa, enzima.
  Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koje stvaraju kiseonik i koje su omogućile evoluciju viših oblika života u prirodi. Spirulina je besmrtan organizam koji se obnavlja već 3 milijarde godina i sadrži mudrost i iskustvo prirode upisane u svom DNK. Spirulina je najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu.
  To je bogat izvor hranljivih materija u koncentracijama većim od bilo koje hrane, povrća, voća, semenja ili biljaka i ima brojne koristi za ljudski organizam. Jača imunitet, hrani, čisti, obnavlja, podmlađuje i štiti od bolesti. Spirulina je 100 % prirodna, bez konzervansa, lako svarljiva, pogodna je za upotrebu za sve uzraste i odlična zamena za veštački proizvedene minerale i vitamine.

  Aktivni sastojak: spirulina 9-15 tableta (dnevna doza)* 2250-3750 mg
  % PDU * - preporučeni dnevni unos nije utvrđen.

  Proteini i aminokiseline: Spirulina sadrži visokokvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja. Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

  Vitamini: Spirulina sadrži pun spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj skali. U velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 39 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B Grupe, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, zatim ima vitaminima B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5 (pantotenska kiselina), B-6 (piridoksin) , B-7 (biotin), B-9 (folna kiselina) i ima vitaminima C i K.

  Minerali: Tokom rasta Spirulina upija gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem – sadrži ga čak 23 puta više nego spanać, kalcijumom – 300% više nego mleko, a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor.

  Esencijalne masne kiseline: Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linolenska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku, što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca.

  Pigmenti: Spirulina je jednostavno paleta prirodnih pigmenata koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment u Spirulini je fikocijanin koji stimuliše i jača imuni sistem. Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan prečistač tela i zove se “zelena krv” zbog sličnog sastava hemoglobina u krvi.

  Karotenoidi: Spirulina sadrži kompleks alfa, beta i gama karotenoida – prirodnih antioksidanata koji rade u sinergiji i obezbeđuju moćnu zaštitu tela.

  Podmlađuje organizam. Poboljšava rad srca. Moćan tonik za imuni sistem. Za odličnu nutriciju u trudnoći. Predmenstrualni sindrom i spirulina. Poboljšava vid. Bolji rad digestivnog sistema. Poboljšava rad mozga

  način primene

  Uzimati 3-5 tablete dva puta dnevno, preporučuje se između ili pre obroka.
  Napomena:  Ovaj proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu.
  Aktivni sastojak: spirulina, 1 tableta 250 mg