• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Sremuš sos 190 g Rajska bašta
Bio Spajz/
Sremuš sos 190 g Rajska bašta
  Šifra: 1413005

  Sremuš sos 190 g Rajska bašta

  680 RSDkom

  Robna marka: Rajska bašta Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  363
  energetska Vrednost KJ
  1524
  masti
  29.7g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  2.7g
  ugljeni hidrati
  22.8g
  - šećeri
  1.9g
  vlakna
  --
  proteini
  2.2g

  o proizvodu

  Naša rajska bašta sremuš sos.
  Mešavina sremuša, organskog suncokretovog ulja i morske soli.

  svojstva

  Sremuš sos predstavlja ostvarenje dugogodišnje želje da srpski ajvar dobije svog dvojnika u zelenoj boji, ali bez ikakve termičke obrade. Divlji luk u kombinaciji sa uljem od suncokreta daje kompaktnu, sitno mlevenu smesu koja odlično ide uz sve vrste sireva i aperitiva, kao i uz krem-čorbe, ribu, pite i sendviče.
  Sremuš sos je proizvod napravljen sa jasnim ciljem da pomogne svima čiji su imunitet i krvna slika ugroženi, a kojima preko potrebna pomoć dolazi sa nezagađenih planinskih vrhova. Da bi most između čoveka i prirode bio što kraći, potrudili smo se da u bukovoj šumi na licu mesta pravimo proizvod, trudeći se da smanjimo interval od ubiranja do seckanja lista i stabilizacije. Obrađen na najadekvatniji način, uz poštovanje prirodnih principa i naučnih saznanja, sremuš ostaje sačuvan u najboljem obliku, maksimalno zadržavajući svoju lekovitost, što za posledicu ima nesmetanu konzumaciju najjačeg prirodnog antibiotika u izvornom obliku.
  Sremuš je samonikli original još uvek neiskvaren ljudskom težnjom za savršenim. Nerazređena energija spakovana u prastarog rođaka belog luka, puna je vitamina sa jakim antioksidativnim dejstvom koje priroda daje u najjačoj formi baš kroz sremuš i ostale samonikle vesnike najlepšeg godišnjeg doba- proleća. Negde posle prolaska rose a pre zenita sunca, list svojom jarko zelenom bojom potvrđuje da se luča sunčevog zraka uselila u biljku i da su sokovi ispunili list. To su mali znaci, dati nama ljudima da je vreme da našu omiljenu biljku uberemo i da nas više ništa ne može rastaviti od bujice prolećne životne energije koja postaje deo nas.

  Organsko suncokretovo ulje je dijamant u svetu ulja . Dobija se postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog, organskog semena suncokreta. Postupak mehaničkog presovanja semena na pružnim presama omogućava da se u potpunosti očuvaju svi hranljivi sastojci , a pre svega esencijalne masne kiseline kojima seme prirodno obiluje. Pored semena uzgajanog na nezagađenim površinama, ulje ne prolazi nijednu rafinaciju, što ga čini potpuno čistim. Tako uzgojeno seme je bogato vitaminom E, B, bakrom, selenom, magnezijumom. Takođe je važan izvor omega 6 i omega 9 masnih kiselina, kao i vlakana i aminokiselina.
  Morska so predstavlja čudesan savez vatre i vode. Još su drevni pesnici nazivali so najlepšim kristalnim staklom sklopljenim nabojem sunčevih udaraca, dok su stare civilizacije koristile so za povećanje trajnosti hrane, što im je omogućavalo preživljavanje u najtežim uslovima. Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom od 84 minerala i elementa u istoj razmeri u kojoj se nalaze i u našem organizmu, so pomaže telu i nervnom sistemu u postizanju ravnoteže.

  Osim što snabdeva telo svim bitnim mineralima, so omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u telu i bolju apsorpciju nutrijenata i detoksikaciju. Podstiče i ubrzava ispiranje nakupljenih toksina iz organizma, a preporučuje se svima, pogotovo onima koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom i zadržavanjem vode u organizmu.
  Kao ranoprolećni vesnik svega što simbolizuje život, sremuš nas opominje da je vreme za kompletnu detoksikaciju organizma od zimskog sna.

  sastojci

  Svež list sremuša (Allium ursinum), organsko suncokretovo ulje, morska so.