• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Trščani šećer (organski proizvod) 500 g Superfood
Bio Spajz/
Trščani šećer (organski proizvod) 500 g Superfood
    Šifra: 3506006

    Trščani šećer (organski proizvod) 500 g Superfood

    372 RSDkom

    Robna marka: Superfood Zemlja porekla: Pakovanje: g

    o proizvodu

    Organski trščani šećer je zdravija zamena za beli šećer, veoma je prijatnog ukusa koji donekle podseća na karamelu.

    svojstva

    Trščani šećer je organska, zdravija zamena za beli šećer. Veoma je prijatnog ukusa koji donekle podseća na karamelu. Ovaj organski šećer se dobija presovanjem stabljika organski gajene šećerne trske, pri čemu se dobijeni sok zgušnjava i kristališe i koncentriše u sirup. Potom mu se dodaju kristali šećera kako bi se podstakla kristalizacija i odvaja se deo melase (ali ne sva). Spada u jednokratno kristalizovane šećere, za razliku od belog šećera, koji se kristalizuje dvaput. Kristali organskog šećera su zlataste boje, obično nešto veći od kristala belog šećera i imaju blagu, cvetnu ili voćnu aromu i ukus. Pored saharoze sadrži i određenu količinu minerala.

    Pošto je dobijen od organski gajene šećerne trske, to znači da ne sadrži nikakve sintetičke herbicide ili pesticide.

    način pripreme

    Recept za čatni od jabuka (delikatesni slatko-ljuti sos)

    Potrebno je: 12 jabuka, 1 crvena paprika, 1 crni luk, 2 ljute papričice, 2 kašike rendanog svežeg đumbira, 2 kašičice seckanog belog luka, 300ml jabukovog sirćeta,  300g organskog šećera od šećerne trske,  ½ kašičice kardamona u prahu, ¼ kašičice mlevenog muškantog oraščića, ¼ kašičice mlevenog karanfilića.

    Priprema: Jabuke oguliti, izvaditi koštice i sitno iseckati. Sitno iseckati i paprike, luk i ljute papričice. Sve sastojke nasuti u tiganj. Zagrejati dok ne proključa, smanjiti temperaturu i poklopiti. Krčkati 1 sat uz često mešanje dok jabuke ne postanu mekane a čatni se zgusne. Ako je potrebno, povremeno dolijte malo vode kako bi sastojci ostali vlažni. Sačekajte da se čatni ohladi, pa prespite u tegle i ostavite u frižider da odstoji neko vreme pre nego što poslužite.

    način primene

    Odlično se slaže sa većinom slanih jela, a može se konzumirati i samostalno, kao desert.